URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Twitter carrega contra Fran Rivera per defensar un acte «racista»

El torero dóna suport a un agent de seguretat de Sants que va demanar els papers a un viatger de Renfe amb actitud violenta

Fran Rivera va acudir a un esdeveniment pel dia de Sant Valentí
El torero Fran Rivera es posiciona a favor de l'actuació de l'agent de seguretat  | CEDIDA

La setmana passada, la plataforma de visibilització i denúncia ‘Es Racismo’ publicava un vídeo sobre un cas de racisme a l’estació de Sants de Barcelona. En ell es podia veure un guarda de seguretat de l’estació empentant i tractant de forma violenta a un usuari en demanar-li la documentació. Segons explica ‘La Coctelera’, les paraules de suport al guarda de Fran Rivera van incendiar Twitter i van esclatar la polèmica sobre la ideologia racista del torero. El vídeo del conflicte es pot veure a continuació:

A través del seu perfil de Twitter, Fran Rivera va voler donar la seva opinió sobre l’actuació de l’agent: «Una altra cosa... Des de quan parar a un home que es cola sense pagar en el metro, tren, cine, museu, futbol o qualsevol altre lloc, és racisme? L’ansietat de ser progre i carallot en aquest país se'ns escapa de les mans». Aquest comentari va incendiar a l’instant la xarxa social, causant tota mena de reaccions per part dels usuaris.

Renfe, per altra banda, va apartar l’agent de seguretat de forma cautelar i va obrir un expedient informatiu per investigar els fets i determinar si es va respectar el protocol d’actuació en el cas de trobar-se davant d’un viatger que no ha pagat el bitllet corresponent.

  • Més informació d’interès: Fran Rivera fa un desafortunat comentari del seu fill: «El nadó no serveix per a res»

Les paraules de Fran Rivera, racistes i feixistes

Molts comentaris que van néixer arran de les paraules de Fran Rivera, a part de titllar-lo de racista i feixista, es referien a la seva professió: «Tenint en compte que per a tu, la teva professió per nomenar-ho d’alguna manera, no és ni molt menys maltractament animal, sinó una vida plena i majestuosa per l’animal, com dimonis entens tu de sentit comú en el racisme?»

Fran Rivera, a 'Espejo Público'
El torero és un col·laborador habitual del programa 'Espejo Público' | Europa Press

 

L’agent només «feia la seva feina»

«L’home el provoca, l’empenta i el repta a sortir al carrer», explicava el torer aquest dimecres a ‘Espejo Público’ d’Antena 3, on acostuma a col·laborar. Tanmateix, va mantenir la seva opinió i va tornar a donar suport a l’agent de seguretat que, segons Rivera, «només estava fent la seva feina».

La persona que va gravar les imatges i que va ser testimoni de tot el succés, Ayoub, assegurava que l’agent de seguretat va demanar la documentació a aquesta persona sense haver comès cap infracció. Per altra banda, l’agent de l’estació assegura que l’home es va saltar un control de seguretat. L’agent, finalment, va deixar que l’home marxés. La plataforma ‘Es Racismo’ declarava que, en aquest cas en qüestió, la raça de l’usuari va jugar un paper molt important: «L’agent de seguretat no actua així per casualitat, és coneixedor de la criminalització racial i sap que en l’espai públic pot actuar així sense cap impediment».

  • També pots llegir: Una dona catalana demana ajuda per Twitter per trobar la seva germana bessona

Comentaris

envia el comentari