IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Ullastrell es declara «Municipi de La República Catalana»

També tenen un carrer dedicat a l'1 d'octubre

Imatge del cartell de l'entrada a Ullastrell on es declara «Municipi de La República Catalana».
Imatge del cartell de l'entrada a Ullastrell on es declara «Municipi de La República Catalana». | Cedida

Al Vallès Occidental, un municipi ha decidit declarar-se poble fora d'Espanya. Es tracta d'Ullastrell, un municipi d'uns 2.000 habitants que ha posat un cartell de «Municipi de La República Catalana» a l'entrada del poble.

La decisió ha portat polèmica i 'El Español' denuncia que la placa no ha passat per cap ple de l'ajuntament i no ha sigut sotmesa a cap tipus de consulta. El mitjà remarca que la mesura ha estat presa de manera «unilateral» pel govern local, set regidors d'esquerra i una regidora que va estripar el carnet socialista l'1 d'octubre.

Imatge de la placa en la que es recorda el referèndum de l'1 d'octubre a Ullastrell.
Imatge de la placa en la que es recorda el referèndum de l'1 d'octubre a Ullastrell. | El Español

 

Una altra placa en record al referèndum

El mitjà citat també es fa ressò d'un altre cartell referent al procés independentista. El carrer que hi ha davant de l'entrada de l'escola s'anomena «Pujada de l'1 d'octubre». Com que en aquella escola va ser on es va celebrar el referèndum, la placa també diu: «en aquesta pujada, els veïns i veïnes d'Ullastrell van defensar el col·legi electoral del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017. Resultat: 1.236 Sí – 93 No- 23 En blanc».

L'alcalde defensa la decisió

En declaracions a 'El Español', l'alcalde del municipi, Joan Ballbé va afirmar que «sí, ho hem pagat amb diners públics; amb fons de l'Ajuntament. No sé quant haurà costat, però no crec que hagi passat dels 200 euros». Pel que fa a la polèmica, l'alcalde va afirmar que «aquí a Ullastrell ningú ha protestat; ni tan sols l'amo de la casa del davant, que té una bandera espanyola al balcó. Al contrari: rebem desenes de missatges al mòbil que ens feliciten».

L'Ajuntament fa 10 anys que no té la bandera espanyola

De totes maneres, Ballbé ha reconegut que és un acte simbòlic: «tan simbòlica com posar un llaç groc a la porta de l'Ajuntament, d'aquests que ha prohibit la Junta Electoral a petició del PSC. Aquí es quedarà el llaç groc encara que el prohibeixin. Tan simbòlic com que a l'Ajuntament no tenim posada la bandera d'Espanya des de fa 10 anys». Finalment, l'alcalde va assegurar que aquests gestos «són necessaris per protestar contra un govern que empresona i apallissa gent per les seves idees i per posar urnes».

Imatge d'arxiu de l'alcalde d'Ullastrell, Joan Ballbé.
Imatge d'arxiu de l'alcalde d'Ullastrell, Joan Ballbé. | Ajuntament d'Ullastrell

Comentaris

envia el comentari