Primer pla de Jesús Mariñas somrient

L'última hora de l'angoixant estat de salut de Jesús Mariñas

Mariñas lluita contra un càncer des de fa mesos

Jesús Mariñas lluita amb totes les seves forces contra un càncer de bufeta.

L'octubre de 2021, el veterà periodista va anunciar que es retirava temporalment a causa de la malaltia. Així ho va explicar a la revista 'Diez Minutos', convençut que ho superaria. Assegura que ho porta amb serenitat i que «no he passat por, perquè no em treu la son, però m'ho prenc seriosament».

Mariñas, amb 79 anys, segueix fent tractament, i sembla que les coses s'han torçat, ja que ha hagut de ser ingressat d'urgència.

Mariñas, ingressat d'urgència

Els últims dies s'havia començat a trobar malament, i per això dijous el van ingressar a l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid.

Entre la família i amics, l'alarma ha estat notable, ja que es troba amb un «pronòstic reservat», cosa que fa témer el pitjor.

▶️ ¿Qué fue de Patricia Gaztañaga? La nueva vida de la mítica presentadora del Diario de Patricia

Segons avança 'La Razón', fa uns dies Jesús va començar a trobar-se malament. No tenia gana i pràcticament ni parlava. Això va preocupar molt el seu marit, Elio Valderrama, que va trucar ràpidament a l'ambulància per a traslladar-lo a un centre mèdic.

Tot i que encara no ha transcendit la causa real d'aquest ingrés, sembla que podria tenir a veure amb els efectes secundaris d'algun medicament contra el càncer.

Primer pla de Jesús Mariñas somrient
Jesús Mariñas, ingressat d'urgència | GTRES

Mariñas encara està hospitalitzat, tot i que, segons 'Semana', aquest cap de setmana ha experimentat una petita millora. La revista recull que el periodista ja hauria començat a tornar a menjar i parla amb lucidesa.

Això fa pensar que no trardarà a sortir de l'hospital, però els metges volen ser prudents sobre això.

L'aldarull de Jesús Mariñas amb l'ambulància

Segons diverses publicacions, Jesús Mariñas va protagonitzar un aldarull a l'hora de ser traslladat a l'hospital. Pel que sembla, l'ambulància que el va recollir a casa seva tenia ordres de traslladar-lo a la Fundació Jiménez Díaz. És l'hospital que li toca per proximitat al seu domicili.

El tertulià no hi volia anar, i va exigir que el portessin al Ramon y Cajal, l'hospital on fa el tractament oncològic. Després d'una picabaralla pel destí del viatge, finalment el van haver de fer el trajecte en taxi.

El marit de Mariñas ha estat amb ell en tot moment, tal com ha fet que es va anunciar que tenia càncer.

El mateix Jesús explicava sobre Elio que «és el meu suport més gran, ho és tot, és fonamental a la meva vida. Jo soc molt impulsiu, i gràcies a l'Elio, he après a contenir-me».

Aquests últims mesos, Jesús ha estat apartat de la televisió. Manté alguna de les cròniques i seccions que escriu a la premsa, però la seva prioritat és curar-se de la malaltia que tristament comparteix amb personatges com Ana Rosa Quintana o Cristina Medina.

Jesús Mariñas en un plató de televisió
Jesús Mariñas s'ha hagut de retirar de la televisió, però lluita per a recuperar-se | GTRES

Quan Mariñas va anunciar que tenia càncer, ho va fer recordant Mila Ximénez, que va morir el 2021 a causa d'aquesta malaltia. Jesús estava molt unit a la col·laboradora de 'Sálvame', així que el cop que va rebre va ser el doble de dur.

El dol per Mila es va sumar al fet que li van diagnosticar càncer, uns mesos més tard.

El gallec és un dels professionals més prestigiosos de la premsa del cor a Espanya. En actiu des del 1967, ha dedicat la seva vida a la crònica social i rosa d'aquest país.

Habitual en revistes, ràdios i televisió, el 2021 va publicar les seves memòries.

Ara, Jesús Mariñas s'enfronta a la batalla més important de la seva vida. A les portes de les vuit dècades de vida i amb Elio, que li dona suport incondicional des que es van casar el 2016, el cronista està animat i se sent amb força.

Esperem que el malestar pel qual ha hagut de ser hospitalitzat d'urgència passi aviat i que pugui seguir amb el tractament per a vèncer definitivament la malaltia.