Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Felip VI amb barba i cabell curt en un entorn exterior amb un globus de diàleg buit sobre el seu cap.

Les darreres paraules que Felip VI ha dedicat a les víctimes de la DANA de València

Hores després de la tensa visita a Paiporta, Felip VI va pronunciar un discurs dedicat a tots els afectats per la DANA

Després dels aldarulls a Paiporta, Felip VI va acudir al Centre de Coordinació Operativa Integrat de la Comunitat Valenciana per reunir-se amb la resta d'autoritats. Reunió en què el monarca va voler dedicar unes últimes paraules a totes les víctimes de la DANA.

Durant el seu discurs, i davant d'una afectada reina Letícia, l'actual rei d'Espanya va compartir amb la resta d'assistents quines van ser les primeres impressions sobre el que acabava de veure.

Pedro Sánchez, Felip VI, Letícia i Carlos Mazón assegudes en una taula durant una reunió.
Després dels succeïts a Paiporta, Felip VI es va reunir amb la resta d'autoritats | Casa Real

“Transmeteu-vos la gratitud i l'orgull de veure-us treballar, representant els espanyols i atenent aquest desastre tan monumental que ha afectat tantes vides i modes de vida”.

A més, i després d'agrair públicament la tasca feta pels professionals i voluntaris, Felip VI va voler destacar un punt molt important:

“A aquestes persones cal atendre'ls a les emergències. Però també donar-los esperança i garantir-los que l'Estat, en tota la seva plenitud, és present”, va assegurar el monarca després d'escoltar les queixes dels afectats per la DANA.

Felip VI dedica unes esperançadores paraules a totes les víctimes de la DANA a València

Encara que per a les víctimes de la DANA el futur es presenta incert i ombrívol, Felip VI té la certesa que la situació està molt a prop de canviar. Una cosa que va deixar molt clara durant el seu darrer discurs:

"Cada dia anirà millor, entenc jo, no és especulatiu... Crec que els mitjans van creixent i l'eficàcia també va creixent", va afegir el rei d'Espanya.

Felip Vi i Letícia assegudes en una taula durant una reunió.
Felip VI entén perfectament la ira i el dolor dels afectats | Europa Press

D'altra banda, Felip VI no s'ho va pensar dues vegades a l'hora de justificar la reacció tan agressiva que van tenir els veïns de Paiporta durant la visita oficial:

“Cal entendre l'enuig i la frustració de moltes persones per com ho han passat malament. Per la dificultat de comprendre com funcionen tots els mecanismes i les expectatives d'atendre l'emergència”, va assenyalar el marit de Letícia amb empatia.

A més, i després de conèixer la magnitud d'aquesta catàstrofe climàtica, Felip VI va deixar molt clar que també volem atendre altres llocs. "A altres municipis i fins i tot a altres províncies que han estat afectats", va afegir a continuació.

El monarca no va voler acabar el seu discurs sense tornar a donar les gràcies a tots els professionals i voluntaris per “el que esteu fent des que es va produir l'emergència”.

Un grup de persones conversant a l'aire lliure, algunes porten jaquetes i una persona té una armilla de protecció civil d'Espanya, amb camions i vegetació al fons.
La comitiva presidida per Felip VI no va ser ben rebuda a Paiporta | Casa Real

Diumenge passat, 3 de novembre, Felip VI va viure un dels moments més tensos i durs de tot el seu regnat. Aquell dia, el monarca va anar al costat de la reina Letícia, Pedro Sánchez i Carlos Mazón a Paiporta, localitat considerada la zona zero de la DANA.

No obstant això, no van tenir la rebuda que esperaven. Davant la indignació viscuda des de dimarts passat, els veïns de la zona no van dubtar a increpar la comitiva amb insults i agressions.

Carlos Mazón i Pedro Sánchez amb camises blaves, un amb taques de brutícia i l'altre amb una jaqueta negra, en un entorn exterior.
Pedro Sánchez i Carlos Mazón van abandonar Paiporta | catalunyadiari.com, Europa Press

Mentre que Pedro Sánchez i Carlos Mazón van optar per abandonar el municipi, Felip VI i la reina Letícia van decidir quedar-se per escoltar i donar suport a totes les víctimes.

Tot i això, i per evitar possibles conflictes, els monarques espanyols i el seu equip es van veure obligats a cancel·lar la seva visita a Xiva, una altra de les localitats més afectades.