Un alcalde decideix ajudar a la gent sense llar després de veure a un home que buscava feina a canvi de menjar

A Albuquerque, Nou Mèxic, se solia multar als homes sense llar per vagància

L'alcalde va trobar-se amb un home amb aquest cartell. Foto: Cedida.

L'alcalde d'Albuquerque, Nou Mèxic, ha implantat una mesura que ha ajudat molt a la gent sense llar de la seva població. En aquesta ciutat se solia multar als homes sense llar per vagància, però ara el municipi està optant per apropar-se d'una manera diferent a aquest tipus de població. Dues vegades a la setmana, un conductor del Centre Hospitalari Sant Martin, condueix pels carrers d'Albuquerque oferint a les persones sense llar feina per un dia.

La idea va ser de l'alcalde de la ciutat, Richard Berry. Un dia, mentre anava cap al consistori se li va ocórrer aquesta idea quan va veure a un home amb un cartell que deia «treball per menjar». Va ser llavors quan va saber que havia de fer alguna cosa sobre aquest tema. L'Ajuntament ja havia començat el programa «There’s a Better Way» —hi ha una millor manera—, que ajuda a les persones sense llar a tenir una ocupació, una casa i al fet que s'allunyin de les drogues. Però després de veure a aquest home, se li va ocórrer afegir el component de «treball per un dia» al programa.

La feina pot ajudar a recuperar la normalitat a aquesta gent. Foto: Cedida.

El treball consisteix a recollir les escombraries, arrencar males herbes, i altres tasques que promouen l'embelliment de la ciutat, i els que ho acceptin rebran 9 dòlars per hora, un bon estímul que podria ajudar a tenir un futur millor a aquestes persones. Quan la jornada laboral acaba, els treballadors són portats al Centre Hospitalari Sant Martin on se'ls dóna menjar, refugi i altres serveis.


Comentaris

envia el comentari