URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Un artista dibuixa un petó entre Mariano Rajoy i Carles Puigdemont davant la Generalitat

No és la primera vegada que als carrers de Barcelona apareixen obres similars
El mural on Rajoy i Puigdemont es fan un petó | Twitter

 

Els veïns del carrer del Bisbe, just davant del Palau de la Generalitat, s'han llevat aquest matí amb una insòlita imatge. I és que a una vitrina abandonada ha aparegut un dibuix on es veu al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, fent-li un petó a la boca al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. La imatge, segons assegura 'El país, és de l'artista urbà TvBoy, un dissenyador milanès que viu a Barcelona, i està molt influenciat per Andy Warhol. L'artista ha aconseguit crear el seu propi corrent artístic, que ha batejat com a 'urban pop', i que consisteix a col·locar peces efímeres a la via pública, amb el simple objectiu de provocar reaccions a l'espectador. A qui no sembla haver-li agradat gaire el mural és al propietari de la vitrina, que l'ha esborrat aquesta mateixa tarda.

 

 

En aquest cas, el petó porta el títol de «La tercera via», i el que buscava era que «el mateix espectador creï la seva pròpia perspectiva». «Es tracta d'un petó que no queda clar si és de comiat o de reconciliació. Un petó que no veurem mai, però amb el qual vull relaxar la tensió que vivim diàriament», ha assegurat TvBoy. A més, l'artista té pensades altres obres artístiques, relacionades amb el referèndum, que és molt probable que apareguin als carrers de Barcelona en les pròximes setmanes. 

 

No és, però, la primera vegada que TvBoy protagonitza una obra com aquesta. El 16 de gener passat va immortalitzar al mateix lloc l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, disfressada de Wonder Woman i poc després, en aparèixer la primera destrossada, va col·locar una segona, on l'alcaldessa apareixia com si fos una santa. En una altra ocasió, va caracteritzar Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera com a Tortugues Ninja, i a mitjans de maig va col·locar molt a prop del Vaticà un altre petó, aquesta vegada entre el papa Francesc i Donald Trump.