Un canvi de model turístic per Barcelona

L'hotel W de Barcelona | Hotel W

 

Des de l’arribada del equip d’Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona, la ciutat ha experimentat un canvi cap al «decreixement del turisme» a la capital catalana. Barcelona és la ciutat del món amb un creixement més elevat de turisme dels últims 30 anys, una cosa que ha dut a una allau massiu de turistes fins al punt de sobresaturar els comerços i la ciutat en si. Amb les mesures decretades pel govern d’Ada Colau, com la moratòria de llicències per a hotels o multes a apartaments turístics, s’està aconseguint regular més el turisme a Barcelona. Tot i que algunes de les mesures han estat l’objectiu de molts debats i polèmiques, estan sent aclamades per moltes de les associacions de veïns d'alguns dels barris més importants de Barcelona.

Tal com afirmen els diaris europeus 'Liberation' (França) i 'Süddeutsche Zeitung' (Alemanya), el govern d’Ada Colau va valer-se d’una proposta contra el turisme massiu per a ser escollida com alcaldessa durant les eleccions de 2015, i des d’aleshores ha aplicat gran part de les propostes que va fer. Amb un 12% d'ingressos representats en el turisme de la ciutat, part dels gremis hotelers ha rebut negativament algunes d’aquestes mesures, tot i que part dels professionals afirmen que regular el volum de turistes que visiten la ciutat cada any ha ajudat a millorar els serveis per part dels allotjaments de la ciutat que s’ajustaven a la nova normativa, tal com es pot veure en alguns dels hotels a Barcelona a Expedia.

El creixement del turisme a Barcelona en les últimes dècades ha estat espectacular: durant l’any 1990 la ciutat comptava amb 118 hotels i aproximadament 1,7 millons de pernoctacions tot l’any, unes xifres que s’han disparat gradualment fins a arribar als 426 hotels, 430 hostals i 17 millons de pernoctacions durant aquest passat any 2016, situant-se al top 5 mundial, per darrere de París, Roma i Londres. Entre les noves mesures i l’augment en la conscienciació de la problemàtica que pot tenir la sobresaturació de turistes, s’espera que el creixement turístic de la ciutat arribi a nivells més estables i regulats.


Comentaris

envia el comentari