IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un català es presenta candidat per viure a Mart

Àngel Jané forma part dels 100 finalistes per viatjar a Mart

Un investigador holandès ha llançat una iniciativa privada anomenada Mars One que pretén establir una colònia privada al planeta veí, Mart. Entre els 100 finalistes per emprendre aquest viatge es troba el català Àngel Jané, de 41 anys. A la web del projecte Jané es descriu com escriptor i conferenciant, i explica que durant anys ha treballat com a tècnic de software de monitorització d'energia solar i com a programador d'una empresa d'aquest sector.

El català està disposat a viure al planeta vermell amb una vintena de persones més.   | MarsOne

 

La candidatura de Jané, que ja ha passat dues rondes superant a més de 4.200 perfils presentats. En la seva fitxa Jané explica: «Sóc una persona amb preocupacions morals i filosòfiques, sempre he estat fascinat per l'astronomia, somiant a volar i fer viatges espacials». El candidat està segur de la seva decisió, encara que participar en aquesta expedició suposi exposar-se a riscos com la radiació o una possible avaria durant el viatge.

A més, Jané afegeix a la seva descripció que és una persona amable que podria «portar la humanitat més enllà de les nostres fronteres» i no dubta en mostrar la seva il·lusió pel possible viatge: «Tinc el desig de crear un vincle que uneixi totes les races i religions». Entre les habilitats de què disposa destaca la seva passió per l'esport i explica que practica btt, ioga, fitness, paracaigudisme i atletisme.

La iniciativa Mars One pretén crear una colònia d'humans a Mart i, tot i que en un principi, esperaven que el viatje tingués lloc ael 2022, l'han aplaçat deu anys. El procés de selecció encara està en tràmit i, a finls d'aquest any es reduiràn els candidats finals fins a 40. Finalment seran 24 les persones que podran viatjar al planeta vermell. 


Comentaris

envia el comentari