Un emprenedor català crea una aplicació de mòbil per trobar gossos perduts

Es tracta d'una eina gratuïta que facilita l'enllaç entre amos, aquells qui troben l'animal i les protectores

Captura de l'aplicació per trobar a gossos desapareguts | Google Play

Un emprenedor de Palau-solità i Plegamans ha desenvolupat una aplicació per a telèfons intel·ligents que pretén facilitar la localització de gossos perduts i l'adopció d'aquests animals. Es tracta de Dog Lovers, una eina gratuïta que està ideada des d'un punt de vista pràctic i amb la finalitat de donar sortida a dues problemàtiques en l'entorn dels animals de companyia: la possibilitat de perdre'ls en llocs com ara camins de muntanya i la necessitat de trobar famílies que vulguin adoptar els animals que arriben a les protectores. Més de mig miler d'usuaris ja han descarregat aquesta aplicació.

La idea va néixer fa set anys, quan en Joan Vilana, creador de l'aplicació, va adoptar un gos de la raça llebrer. «Em vaig introduir en aquest món i vaig veure que les associacions van per lliure, cada una fa el que creu amb els seus animals, i vaig pensar a crear una aplicació mòbil per a situacions com ara la pèrdua d'un gos i la seva adopció», explica. Vilana va desenvolupar l'eina i la va llançar al mercat el darrer mes de novembre de manera totalment gratuïta per a dispositius Apple i Android.

L'aplicació Dog Lovers es pot descarregar a través de Google Play i Apple Store. | Google Play

Segons el creador, agilita el procés de denúncia davant la pèrdua de l'animal. «En el moment en què perds el gos edites la fitxa de l'animal i llavors figura com a perdut, posant el nom del carrer o la geolocalització, tot automàtic, sense necessitat d'anar a casa a imprimir papers o penjar-ho en diverses pàgines a Facebook», explica. Alhora ha afegit que s'ha posat en contacte amb agrupacions excursionistes «perquè en moltes ocasions són persones que passegen per la muntanya les que troben els animals perduts». Des de la seva posada en marxa, ja s'han descarregat l'eina mig miler d'usuaris.


Comentaris

envia el comentari