Un empresari barceloní es converteix en un cantant d'òpera de carrer

Enrique de Torres somia amb promocionar-se en teatres internacionals

Qui visiti la majestuosa catedral de Barcelona i es passegi pels carrerons del barri gòtic, tindrà de fons la banda sonora que canta Enrique de Torres, exempresari i actual cantant d'òpera al carrer. Segons el portal 'El Español', De Torres porta al carrer posterior de la catedral des de 1999. Va començar a cantar en un menjar familiar, animat per qui llavors era el seu sogre, un intèrpret basc que va descobrir el seu potencial i li va empènyer a educar la seva veu per cantar òpera.

Enrique de Torres ja era un empresari nat, tenia diversos negocis de diferents branques, així que va poder contractar a diversos mestres de repertori i vocalització perquè l'ajudessin, i així aprendre a controlar els alts i baixos vocals que exigeix la lírica. Va invertir molts diners en la seva formació, i fins i tot es va presentar a diversos concursos, que li van oferir anar-se a l'estranger, però no va poder, ja que com assegura: «La meva vida era una mica convulsa, tenia problemes d'esquena molt greus i algunes pèrdues en el negoci».

Però el seu pitjor moment va ser quan va obrir un negoci gastronòmic que el va portar a la ruïna. Llavors ja feia alguns anys cantava òpera al carrer. Ho va fer per tenir un repertori definit i així poder promocionar-se pels teatres, però assegura que en aquests moments «Ho vaig perdre tot, fins a la parella. Jo mai havia perdut tant». L'empresari assegura que cantar al carrer és dur, que la veu és un instrument natural que necessita cures, i que al carrer hi ha aire, fred, pluja, però que alhora així és com fa arribar els seus missatges a la gent.

Encara que ja porti gairebé vint anys cantant darrere de la catedral de Barcelona, tant ell com altres companys del sector artístics, temen que finalment l'Ajuntament prohibeixi exercir aquesta activitat. De Torres explica que la nova normativa municipal i la regulació que pretén dur a terme l'equip de Govern d'Ada Colau no respecta als músics, i menys als qui canten òpera. «Els nou-rics de Barcelona són molt incultes. Van empolainats i et miren per sobre de l'espatlla com si fossis un captaire. Pasqual Maragall es parava a escoltar», explica.

De Torres també canta en restaurants mítics de Barcelona com 'Els Quatre Gats', o en esdeveniments privats. Actualment el seu objectiu és estabilitzar-se econòmicament per aconseguir el que pretenia en els seus inicis com a cantant d'òpera, cantar en teatres de tot el món, encara que assegura: «Ho tinc difícil, és un moment molt dur per a mi, però no em rendeixo. Sóc optimista i mantinc viva la meva veu».


Comentaris

envia el comentari