IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un estudi afirma que l'Ibuprofèn i el Paracetamol no alleugen el dolor de forma significativa

Els pacients que prenen antiinflamatoris de forma regular són més propensos a patir úlceres

Els efectes reals de l'Ibuprofèn i el Paracetamol en la salut. | eldiario

Davant el mínim símptoma de dolor o malaltia, ens prenem medicaments antiinflamatoris massa a la lleugera. Aquests medicaments són d'ús comú i els podem trobar a les farmacioles de qualsevol casa, no obstant això presenten una sèrie de símptomes secundaris que poca gent coneix però que es manifesten de forma evident. Segons una recerca de l'Institut George per a la Salut Global, a Austràlia, només un de cada sis pacients que són tractats amb aquests fàrmacs aconsegueix una reducció notable del dolor.

Aquest estudi qüestiona l'eficàcia d'aquests medicaments comuns i proposa noves teràpies per solucionar dolors comuns que es poden desenvolupar en el dia a dia. «Els nostres resultats mostren que els fàrmacs antiinflamatoris en realitat només proporcionen un alleujament del dolor molt limitat a curt termini. Redueixen el nivell de dolor, però només molt lleugerament i podria dir-se que sense significació clínica» conclou la professora Ferreira, de l'Institut de Recerca Òssia.

Gustavo Machado, de l'Institut George de Sydney, proposa el següent: «Necessitem un major èmfasi en la prevenció de dolor d'esquena en primer lloc. Sabem que els programes d'educació i exercici poden reduir substancialment el risc de patir dolor d'esquena». D'altra banda, els pacients que prenen antiinflamatoris de forma regular són més propensos a patir úlceres d'estómac i sagnat. Per tant, es tracta de desenvolupar una prevenció per a aquest tipus de mals i hàbits saludables, en lloc de resignar-nos i prendre aquests medicaments com fem habitualment.


Comentaris

envia el comentari