IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un estudi mostra els efectes que té la contaminació del trànsit en els menors

Segons l'Institut de Salut Global de Barcelona, afecta negativament en la seva capacitat de concentració fent que la seva velocitat de resposta disminueixi

La contaminació, a nivells sense precedents | Getty Images

Investigadors de l'Institut de Salut Global de Barcelona han fet un estudi que demostra que la contaminació atmosfèrica afecta en la capacitat de concentració dels infants. Concretament, dos contaminants associats al trànsit, diòxid de nitrogen i carboni elemental, produeixen fluctuacions en la funció de l'atenció en nens.

La mostra presa per aquest estudi, publicat a Epidemiology, ha estat d'uns 2.700 nens d'unes 300 aules de 39 escoles de la ciutat de Barcelona. El procediment ha consistit a realitzar quatre visites als escolars per avaluar quatre aspectes diferents dels processos d'atenció, a través de tests per ordinador. En cadascun d'aquests dies, els investigadors van mesurar els nivells dels dos contaminants esmenats, tant dins de l'aula com a l'exterior. Posteriorment van comparar els resultats dels tests amb les dades de contaminació i el resultat va ser que els dies que hi havia uns nivells més alts de contaminació, «la resposta dels nens i nenes va ser més lenta i menys consistent», segons afirmava l'investigador Jordi Sunyer.


Sunyer es mostra preocupat davant l'impacte real de la contaminació atmosfèrica en els processos d'aprenentatge i opina que «quan s'extrapola aquest tipus d'exposicions comunes amb efectes petits en la funció cognitiva a nivell poblacional, l'impacte és important». A més, afegeix que «estem davant una evidència més sobre la necessitat d'evitar la contaminació atmosfèrica al voltant dels centres escolars, i molt especialment la provinent dels vehicles dièsel».


Comentaris

envia el comentari