Un estudi revela els perills de mantenir relacions sexuals durant la tercera edat

L'estudi s'ha dut a terme durant cinc anys i s'han analitzat els resultats de més de 2.000 persones d'entre 55 i 85 anys

Els homes de la tercera edat poden patir problemes cardiovasculars causats pel sexe.| Cedida.

 

El sexe és un dels grans plaers de la vida. Però, segons un estudi de la Universitat Estatal de Michigan, podria també ser un perill, si es practica en edats avançades. L'estudi dut a terme per investigadors de la universitat nord-americana ha conclòs que la pràctica del sexe incrementa el risc d'infart de miocardi i d'altres problemes cardiovasculars en els homes de la tercera edat.

Com explica Hui Liu, directora d'aquesta recerca publicada al Journal of Health and Social Behavior, «els nostres resultats posen en dubte l'assumpció àmpliament acceptada que el sexe comporta beneficis uniformes per a la salut de totes les persones». L'estudi s'ha dut a terme durant cinc anys i s'han analitzat els resultats de més de més de 2.000 persones d'entre 55 i 85 anys. Entre les conclusions, apareix que els homes d'edat avançada que practicaven sexe almenys una vegada a la setmana tenien un risc molt més elevat de patir un episodi cardiovascular que aquells que es mantenien sexualment inactius, qüestió que no es va observar en el cas de les participants femenines.

«A més, els homes que troben el sexe amb la seva parella extremadament satisfactori tenen major risc de patir un episodi cardiovascular que aquells que no ho el gaudeixen així», explica Hui Liu. Això és perquè els homes de més edat han de sotmetre's a un grau d'esgotament més alt i han de forçar més el seu sistema cardiovascular per aconseguir el clímax, conclou l'estudi.

Per contra, «en el cas de les dones tenim bones notícies. I és que un sexe de bona qualitat sembla prevenir els riscos cardiovasculars en edats més avançades. A més, l'hormona sexual femenina que es produeix durant l'orgasme sembla promoure també la salut en les dones» explica la representant de la universitat.


Comentaris

envia el comentari