IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un estudi revela els perjudicis que pot causar el sushi

Aquest popular menjar d'origen japonès provoca danys al medi ambient i la nostra salut

El sushi, popular menjar japonès, causa danys al medi ambient i la nostra salut| Cedida

El sushi segueix sent un plat de moda, considerat per molts un menjar saludable, dietètic i glamurós. No obstant això, dos biòlegs marins citats per The Daily Mail, adverteixen que aquest popular menjar en realitat causa importants danys al medi ambient i la nostra salut.

El primer problema, segons explica RT, radica al fet que el sushi causa una disminució massiva de tonyina a l'oceà, que és un dels seus ingredients bàsics. A més, les poblacions de tonyina vermella i tonyina d'aleta groga es troben en nivells de «crisi», segons l'estudi realitzat a la Universitat de Columbia Britànica.

D'altra banda, el sushi no és tan saludable com sembla. En l'estudi esmentat, el professor Pauly assegura que la tonyina servida en bars conté micro esferes de plàstic, és a dir, «càpsules verinoses que absorbeixen tots els contaminants, que són consumides per peixos petits, que després són menjats per la tonyina». A més, el professor Zeller apunta que el sushi sovint conté alts nivells de mercuri i bifenils policlorats, productes químics contaminants que podrien causar càncer. Tots dos especialistes han instat a optar per menjars menys glamurosos però alhora menys perjudicials com sardines o anxoves.


Comentaris

envia el comentari