Un experiment social a Barcelona demostra que el racisme encara existeix

La Federació SOS Racisme enregistra com moltes persones reaccionen amb aprovació al racisme

 

 

El racisme encara està molt present a la nostra societat. Així ho demostra aquest experiment social de la Federació SOS Racisme, que enregistra el comportament còmplice de moltes persones cap a una clara situació de discriminació racista a Barcelona. La càmera oculta mostra com una dona estrangera pretén participar en un sorteig, però l'encarregada de repartir els tiquets —també part de l'experiment— s'hi oposa perquè «no és d'aquí». És colpidora la reacció de molts dels ciutadans que apareixen al vídeo, que consideren que la dependenta està fent el que li toca. 

«Nosaltres hem anat evolucionant», assegura una dona dirigint-se a la protagonista de l'experiment. «S'ha d'adaptar, està a un altre país», li explica una altra. Les actituds còmplices i la discriminació arriben per part dels participants més grans d'aquest suposat sorteig. També hi ha molta gent, això sí, que dona suport a la dona estrangera. S'oposen al comportament de l'encarregada i s'indignen amb l'actitud racista de l'encarregada, sobretot les persones més joves que apareixen al vídeo. 

 

El vídeo s'ha difós pel canal de Facebook 'Nueva Mujer', que ha decidit donar suport a aquesta iniciativa. La publicació, que s'ha fet viral, compta ja amb més d'un milió de reproduccions a la xarxa social. Molts usuaris han volgut sumar-se a la reivindicació amb 27.000 comparticions i amb comentaris com aquests: