Un expert en 'escape rooms' revela els trucs per sortir de l'habitació

Oriol Riera recomana estar tranquils, atents i organitzats

Clau que tanca la porta de l''escape room' | Cedida

La tendència de posar-nos a prova en les 'escape rooms' creix cada vegada més. Aquests jocs en què tens una hora per resoldre l'enigma i poder sortir de l'habitació s'han convertit en una experiència que tothom vol provar. La qüestió és anar resolent enigmes i trobant proves per acabar descobrint la solució. El català Oriol Riera, de 23 anys, participa en campionats mundials d'aquests jocs de lògica i dona set consells per a tots aquells qui s'hi atreveixin, uns consells 'nivell expert' que recull el portal 'Verne':

1. Cal estar molt atent des de bon principi. En les explicacions prèvies, l''speech' que fan els organitzadors, ja s'hi poden amagar algunes pistes. Cal estar pendent de tot el que diuen però també del que no diuen.

2. Un cop dins l'habitació val la pena analitzar l'entorn i no començar a buscar pistes com bojos. Cal decidir com s'actuarà com a grup per tal de col·laborar i complementar-se a mesura que es van trobant pistes. Segons l'Oriol, cada vegada que es troba una cosa nova, cal intentar relacionar-la amb les altres per aconseguir l'objectiu final: sortir de l'habitació com abans millor. 

3. Cal ser conscients de les habilitats que té cada integrant del grup, ja que l'Oriol considera que el joc «és una suma de diferents habilitats que, normalment, no té una sola persona». 

4. Limitar-te a fer el que s'havia parlat al principi. S'ha de tenir suficient confiança amb els companys perquè facin bé la part que els toca. Si es reparteix l'habitació en zones per buscar proves, cal confiar que els altres hauran buscat bé a la seva zona. D'aquesta manera no es perd el temps mirant de nou el mateix lloc.

5. S'ha de comunicar només allò que és important. No és bo parlar per parlar perquè desorienta als altres companys i la informació que s'aporta no és gens necessària, en segons quins casos, per al desenvolupament de la investigació. Recorda que només cal transmetre allò que realment creus que és imprescindible per avançar. El silenci ajuda a concentrar-se!

6. Pots entrenar prèviament amb enigmes. Als 'escape rooms' s'hi pot trobar trencaclosques, endevinalles, jocs de lògica, jocs de paraules, series numèriques, jocs visuals... que ens donaran pistes per trobar la clau. Oriol Riera comenta que hi ha moltes proves que s'assemblen entre elles i que, per tant, serà interessant conèixer amb antelació. Algunes pàgines web per practicar són 365escape.com o jocs del mòbil com The Room o Cube Escape. 

7. És molt important no obsessionar-se! Si quedem encallats en alguna pista, val més que respirem profundament i ens dediquem a alguna altra cosa. Quan portem massa estona amb un enigma i no trobem la solució, ens posem nerviosos i encara ens costa més resoldre'l. Cal canviar d'aires! I si no hi ha manera, els organitzadors sempre estan en contacte amb nosaltres a través de les càmeres i els micròfons per si necessiteu ajuda. 


Comentaris

envia el comentari