Un fàrmac podria ser revolucionari pel tractament del càncer de fetge

El medicament ha estat avalat per un estudi de l’Hospital Clínic

El coordinador de l’estudi ha estat el Dr. Jordi Bruix, cap de la Unitat d’Oncologia Hepàtica de l’Hospital Clínic | Hospital Clínic

Un estudi de l’Hospital Clínic anomenat Resorce ha determinat que un fàrmac que es pren oralment és capaç de millorar el tractament del càncer de fetge (carcinoma hepatocel·lular), augmentant la supervivència dels afectats. Aquest tipus de càncer de fetge representa entre el 70 i el 85% del total de tumors hepàtics i es consolida com el sisè tipus de càncer més freqüent del món. Tot i així, en l’actualitat només es compta amb una opció de tractament. Quan aquest falla, s’obre la porta al progrés de la malaltia. Regorafenib, com es denomina el tractament desenvolupat per l’Hospital Clínic, es presenta com el recurs que pot ser utilitzat en el moment en què ara, no hi ha alternativa.

L’estudi ha derivat després de fer proves en gairebé 600 pacients de 152 hospitals de 21 països d’Europa, Àsia i Amèrica. El resultat de la investigació ha estat la reducció del risc de mort en un 38% durant el període que es va dur a terme. A més, només un 10% dels pacients va hi ha presentat intolerància. El coordinador de l’estudi ha estat el Dr. Jordi Bruix, cap de la Unitat d’Oncologia Hepàtica de l’Hospital Clínic de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari