Un gos salva la vida a un nen amb diabetis mentre els seus pares dormien

Els fets van passar fa algunes setmanes

El petit Luke i el seu gos Jedi. Foto: Today.com

Jedi, un gos de tres anys, va salvar la vida fa unes setmanes a un nen de set mentre dormia. Es tracta de Luke, un infant que pateix diabetis de tipus 1, una malaltia especialment perillosa a la seva edat que suposa que els seus nivells de glucosa pugin i baixin inesperadament, especialment durant la nit, quan és més perillós que això passi perquè el nen no es desperta i no mostra cap símptoma ni queixa.

Això li va passar la nit del 4 de març, quan el nivell de sucre li va baixar sobtadament i l'aparell que havia d'avisar els seus pares no es va activar. La presència de Jedi, però, li va poder salvar la vida. L'animal va anar a despertar la mare que, davant de la seva insistència, va córrer cap al fill per veure què li passava. El detector no indicava cap problema, però el gos no parava de mostrar-se nerviós i acotar el cap.

Va ser llavors quan va decidir prendre una mostra de sang al dit del seu fill i va comprovar que el nivell de sucre era molt baix. L'avís del gos va ser clau per salvar la vida de Luke. Des d'aquell dia, l'animal està sent ensinistrat per detectar casos similars. Els gossos poden detectar aquesta mena de canvis químics fins i tot quan la tecnologia falla, com en aquest cas.

Des de llavors, a la família, la relació amb el gos s'ha fet encara més dolça i agraïda.


Comentaris

envia el comentari