Un grup de catalans comença una polèmica petició oposant-se a l'acollida de refugiats

La petició ja porta 180 firmes a la plataforma Change.org i va destinada al President de la Generalitat

El grup que ha iniciat la petició no vol que el Govern doni suport a les iniciatives a favor de l'acollida de refugiats.| Cedida

Després de la potent campanya que estan fent alguns mitjans catalans amb la iniciativa Casa nostra, és casa vostra, a favor de l'acollida de refugiats a Catalunya, hi ha hagut un grup de persones, que es defineixen com «Patriotes Catalans», que han iniciat una petició a la plataforma Change.org demanant que el Govern català es desvinculi d'aquest moviment, i reclamen que «no tots els catalans pensen igual». Segons l'escrit penjat a la pàgina de recollida de firmes, una enquesta de l'Institut d'Afers Internacionals de Chatham House mostra que el 55% d'europeus volen una prohibició total d'immigració de països musulmans. A més, els promotors d'aquesta polèmica petició, anomenada Casa nostra no és casa vostra!,  expliquen: «és ben sabut que el cost d'ajudar un refugiat és com mínim deu vegades menor si es queda en un país a prop del conflicte que si ve a Europa. Això vol dir que acollir refugiats no és la millor manera d'ajudar a la majoria».

Molts països europeus s'han manifestat a favor de l'acollida de persones refugiades. | periodistadigital.com

 

La petició, que compta amb 180 firmants, arriba després de que el passat 8 de febrer, diverses entitats ciutadanes, promotores de la campanya Casa Nostra és casa vostra, convoquessin una manifestació a Barcelona pel dia 18 del mateix més a favor dels refugiats. Aquesta protesta, que vol ser la més multitudinària feta a Europa, té com a objectiu exigir voluntat política i solucions. La manifestació recorrerà els carrers de Barcelona sota el lema «Prou excuses. Acollim ara» i, segons xifres dels organitzadors, el manifest de la campanya compta ja amb el recolçament de més de 70.000 persones. 


Comentaris

envia el comentari