Un grup de dones de Barcelona ajuda els immigrants que viuen als carrers de Ciutat Vella

Els menors viuen al carrer i esnifen cola per oblidar-se dels seus problemes

Alguns dels joves de Ciutat Vella | TV3

El nombre de joves immigrants que viuen als carrers de Ciutat Vella està creixent. En total ja són una quarantena els que no tenen lloc on dormir ni res per menjar. En ser major d’edat no tenen tutela de l’administració, mentre que els més petits de divuit anys poden viure en centres d’acollida, segons explica TV3. 

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat havia de posar en marxa l'any passat un centre de dia on poguessin estar, però el projecte ha quedat ajornat i no es preveu que estigui llest fins a finals del 2017. Durant aquest temps, tres dones del barri han decidit que els ajudaran i estan actuant com si fossin les seves mares. Els ofereixen les seves cases per dutxar-se o rentar-se la roba. També han pagat la multa d'un noi per un furt que va cometre i que podia acabar amb un ingrés a presó. També els intenten ajudar a deixar la cola que esnifen per oblidar-se de la situació en què es troben. 

Les dones es posen en contacte amb ells per telèfon mòbil, encara que els poden trobar a una plaça propera a l'hort comunitari del Pou de la Figuera. Aquest és l'inici d'una plataforma de suport que veïns i entitats del barri estan creant per donar suport als joves i que pretén que s'acabi la forta presència policial que hi ha en les últimes setmanes. El Consorci de Serveis Socials ha posat educadors socials al barri, però els veïns consideren que aquesta mesura no és suficient. 


Comentaris

envia el comentari