URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Un grup d'investigadors apunta que el paracetamol podria promoure l'autisme

Creuen que les dones embarassades que prenen aquestes pastilles tenen un 30% més de possibilitats que els seus fills ho desenvolupin

El paracetamol pot afectar els fetus. Foto: pexels.com

Un grup d'investigadors ha descobert que el paracetamol augmenta el risc d'autisme i d'altres trastorns per dèficit d'atenció, segons The Sun. De fet, apunten que les dones que prenen aquest tipus de pastilles durant l'embaràs tenen un 30% més de possibilitats que els seus fills desenvolupin aquest desordre.

 L'investigador Jordi Júlvez, de l'Institut de Salut Global de Barcelona, ha explicat que la raó per la qual el paracetamol podria afectar el desenvolupament mental dels fetus és la manera com funciona aquest medicament, que debilita els receptors de dolor del cervell i ha afegit que els nens es veuen més afectats perquè els seus cervells són més vulnerables.

Tot i així, segons afirma aquest article de The Sun, el National Heath Service considera que és segur que les embarassades prenguin paracetamol perquè encara no s'ha demostrat que els hi pugui fer mal al cervell, però aconsella dosis baixes.


Comentaris

envia el comentari