IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un hospital de València, sense calefacció en plena onada de fred

Més de 32.000 persones han quedat afectades pels talls de llum

Imatge de la neu a València | Cedida

Diferents avaries de línia a la zona de Contreras, a València, especialment en una línia de 132 Kv, han deixat sense llum 32.000 punts de subministrament a la comarca d'Utiel-Requena, segons han informat fonts d'Iberdrola. A l'hospital de Requena, únic lloc del poble amb llum, han deixat de funcionar diversos serveis com els ordinadors o la calefacció. «Malalts i treballadors estan congelats», segons alguns testimonis i amb un grup electrogen d'urgència. Només està treballant la gent del poble, la resta de metges i infermeres no hi són.

Com que totes les vies d'accés estan tallades, fonts de la companyia han apuntat que és impossible arribar amb vehicles als punts on s'han de realitzar les operacions de reparació. Iberdrola compta amb dos helicòpters per poder comprovar des de l'aire la situació, encara que un d'ells no s'ha pogut enlairar pel mal temps. Amb la informació que proporcioni l'altre, s'ha de determinar en quins punts exactes se situen les avaries i es farà un pla de treball. No obstant això, la solució dependrà del moment en què es pugui accedir amb vehicles a la zona.


La companyia elèctrica disposa de 300 empleats a la zona i ha demanat reforços a altres per organitzar els torns, a més de 150 treballadors. A més, compta amb 23 grups electrògens disponibles i se n'han sol·licitat 20 més per si fos necessari. En el cas de l'hospital de Requena, han indicat les mateixes fonts que ja ha arribat el grup electrogen que havia estat sol·licitat. El centre ha hagut de suspendre operacions programades i consultes externes.

Requena viu des de la jornada d'ahir moments complicats per les intenses nevades que cobreixen de blanc la totalitat del municipi. L'A-3 romania tallada al trànsit amb centenars de vehicles atrapats a l'altura de Requena, el nucli urbà presentava una imatge similar pel que fa a caos. Diverses torres de llum caigudes provocaven que el subministrament elèctric deixés de funcionar de manera que el municipi es trobava sense llum. La neu acumulada que va provocar la caiguda dels pals també ha provocat que diversos arbres caiguessin pel pes de la neu.


Comentaris

envia el comentari