IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un indigent mor de fred a Madrid durant la nit de Cap d'Any

Cap mitjà es va fer ressò d'aquesta notícia

Lloc on va morir Salvi. | Blogspot

Va passar durant nit de Cap d'Any a Madrid. Un divorciat de 57 anys portava mesos al carrer, buscant qualsevol racó per poder dormir a les fredes nits d'hivern. Òbviament, no sempre podia trobar un lloc càlid, i finalment va acabar morint de fred el 31 de desembre de 2016, sense temps perquè la vida li brindés l'oportunitat del nou any. Encara que alguna vegada va estar acompanyat per l'associació Bokata, que proporciona aliments als «sense sostre», Salvi era un altre indigent més que no va poder fer front a la pèrdua de feina, al seu divorci i diverses experiències traumàtiques que li van fer caure en la més profunda de les depressions.

Com era d'esperar, cap mitjà es va fer ressò d'aquesta notícia, ja que en aquell moment el que reclamava el públic era la felicitat pròpia de les dates. Era més important el vestit de Pedroche que la vida d'un home que mereixia una segona oportunitat. No obstant això, la realitat és aquesta, mentre milers de ciutadans estaven ocupats amb els excessos de Nadal, Salvi no va poder menjar res i va acabar morint de fred. És indignant que en ple segle XXI moltes persones no puguin gaudir del dret fonamental a un habitatge digne, però igual d'indignant és comprovar que l'agenda mediàtica no té lloc per a històries tristes en una època de l'any en la qual hem de ser obligatòriament feliços.

Paz Villanueva, responsable de comunicació de Bokatas, senyala que «als més íntims ens reconeixia que volia sortir del carrer, que no aguantava més, tenia possibilitats d'un treball i calculava amb il·lusió els mesos que li quedaven. Aquestes converses les vam tenir al setembre del 2014, no ens va explicar detalls de la gestió, però no va tirar endavant i la desesperació va tornar a dirigir la seva vida, una vegada més. Nosaltres continuàvem visitant-lo fins a la nit que va morir».


Comentaris

envia el comentari