Un informe de la Guàrdia Civil revela més detalls sobre el 3%

Podria implicar l’Ajuntament de Girona, quan Carles Puigdemont n’era l’alcalde

Carles Puigdemont, en una foto d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Un informe de la Guàrdia Civil, al qual ha tingut accés ‘Crónica Global’, determina que Sergio Lerma va intentar accedir amb la seva empresa Oproler a contractes públics a través de Josep Manel Bassols, antic cap de campanya de Carles Puigdemont quan ocupava l’alcaldia de Girona. Aquest escrit es troba inclòs al sumari sobre la trama del 3%.

L’informe assenyala que «aquest acostament a les autoritats locals de Girona queda plasmat de forma gràfica a les fotografies localitzades durant un dels registres, on apareixen Bassols i Puigdemont en un partit de futbol al Camp Nou». En aquest sentit, es destaca que Bassols «hauria establert contacte amb diversos càrrecs institucionals amb influència política, entre els que hi hauria el mateix alcalde de Girona».

Josep Manel Bassols i Carles Puigdemont | Cedida

 

Segons afirma, Bassols va concertar «una sèrie de reunions d’acostament entre la cúpula de BIMSA i càrrecs públics de l’Ajuntament de Girona, amb l’objecte d''extrapolar' el sistema de contractació de BIMSA, ja de per si fraudulent, al consistori de Girona, amb l’única intenció de guanyar contractació pública il·lícitament a l’entorn de l’Ajuntament de Girona». Recordar que BIMSA és l’empresa municipal de Barcelona que presentava certes irregularitats. Tot plegat, va derivar en la detenció del regidor Antoni Vives, de Convergència i Unió.


Comentaris

envia el comentari