IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un institut de Lleida prohibeix el mòbil al centre als alumnes dels primers cursos d'ESO

Els estudiants tenen nova norma després de les vacances de Nadal

Un institut de Lleida prohibeix el mòbil al centre als alumnes dels primers cursos d'ESO | cedida

Els alumnes de primer i segon d'ESO de l'institut Torre Vicens de Lleida no poden portar els seus telèfons mòbils al centre des del 9 de gener per decisió del seu equip directiu, que vol evitar així conflictes després de detectar insults per Whatsapp, ha explicat aquest dimarts la cap d'estudis del centre, Chus Castro. La mesura va ser anunciada als joves i a l'Associació de Pares i Mares (AMPA) del centre abans de Nadal, segons ha publicat Segre.

Castro ha explicat que la mesura, que ja s'aplica en altres instituts de la ciutat, està sent ben acceptada pels alumnes i les famílies. A diferència del que passa en la majoria dels centres, en els quals es permet portar el mòbil a l'institut i usar-lo en passadissos, cafeteria o pati, l'institut lleidatà ha optat per la prohibició en tot el recinte, i si un estudiant l'utilitza, seran els pares els qui hauran d'anar a recuperar l'aparell. Els professors havien detectat que portar el mòbil no afavoria la concentració dels alumnes, que alguns es despistaven i arribaven tard a classe i que al pati la majoria dels joves s'entretenien amb el seu mòbil i no jugaven ni parlaven en grup.

Des de la setmana passada, dos alumnes que han estat sorpresos amb el telèfon s'han quedat sense l'aparell i els seus pares en anar a recuperar el mòbil han mostrat al centre el seu acord amb la mesura. D'altra banda, els alumnes més grans de l'institut Torre Vicens, a partir de tercer de l'ESO, sí que poden tenir mòbil, el poden utilitzar de manera pedagògica o al pati o la cafeteria. 

En les seves instruccions de començament de curs, la Conselleria d'Ensenyament recomanava que l'ús de dispositius mòbils requereix l'establiment d'unes pautes clares i factibles, que els mateixos alumnes comparteixin i puguin ajudar a aplicar i actualitzar, i en què els centres tinguin una visió adaptable i proactiva. Per garantir el respecte a la convivència, les normes d'organització i funcionament del centre, respectant la seva autonomia, les escoles haurien d'incorporar regulacions sobre l'ús dels mòbils «clares i proporcionades». La Conselleria recomanava tenir en compte el potencial d'aquests dispositius per a l'adquisició de la competència digital; regular l'ús en funció dels espais i moments per a tota la comunitat educativa, i corresponsabilitzar alumnes i famílies a l'ús adequat dels smartphones.


Comentaris

envia el comentari