IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un jove de Barcelona es converteix en el «rei del tomàquet» amb només quinze anys

Tot va començar amb un treball per a l'escola i ara ha aconseguit una producció de tres mil quilos

Javier va decidir posar en marxa el projecte ideat per a un treball de l'escola. | J. B.

Amb només dotze anys, Javier, un jove barceloní, va decidir muntar una empresa fictícia de tomàquets per un treball que havia de presentar a l'escola. El projecte es basava en què els alumnes entenguessin la complexitat de crear i distribuir un producte amb eficàcia. Dos anys més tard, amb quinze anys, Javier s'ha convertit en «el rei del tomàquet» amb una producció de tres tones d'aquesta fruita i una empresa més que factible.

El jove va acabar amb una producció de tres tones de tomàquets. | J. B.

 

En declaracions a La Vanguardia, Javier explica que va convertir en realitat el seu projecte escolar per recaptar diners per al viatge de fi de curs amb la venda de tomàquets. «No sabia quants me'n sortirien, per això vam comprar tantes tomateres», afirma. I és que el nen, juntament amb el seu pare, va comprar mil plantes per cultivar-les en un terreny que la seva família té a Osca. D'aquestes mil plantes inicials, Javier va obtenir més de tres tones de tomàquets, cosa que va fer que la col·locació de tantíssims productes fos tot un repte. Al principi, va començar a vendre els tomàquets a coneguts i, fins i tot, al seu propi col·legi, i com ell mateix explica: «A la gent li va agradar el producte i el preu els va semblar raonable. Fins i tot un restaurant de Barcelona s'hi va interessar».

Tot i l'èxit inicial, Javier reconeix que la producció va ser tan desmesurada que va haver de malvendre part de la collita a un supermercat que li va pagar a 0,70 euros el quilo, fet que reconeix que li va suposar «una baixada bastant forta». A més, part de la collita es va fer malbé perquè no va arribar a temps per recollir-la. Per tot això, el jove assegura que vol repetir l'experiència però que aquest cop plantarà «la meitat o menys que l'any passat». I és que sembla que Javier ho té tot molt clar. Assegura que en un futur es convertirà en enginyer agrònom i que, aleshores, quan sigui major d'edat, posarà l'empresa al seu nom, ja que ara està al nom del seu pare, i es dedicarà al 100% a la producció i venda de tomàquets.


Comentaris

envia el comentari