YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un jove demana a Linkedin incorpori el català a la seva plataforma

CatalunyaDiari.cat

Linkedin no permet crear un perfil en català | Viquipèdia

Des que es va crear, l'any 2003, Linkedin s'ha convertit en la plataforma on buscar o oferir llocs de treball per excel·lència. És la pàgina que millor respon a les necessitats del mercat laboral líquid, i té accés a més de 500 milions de persones, en 200 països diferents. No obstant això, catorze anys després de la seva aparició, no permet navegar o crear un currículum en català, assegura 'El País'. Segons explica el promotor de la plataforma 'Linkedin en català, ja!', a l'aplicació hi ha representades «llengües amb menys parlants que el català», com el finès, l'albanès, el letó, el noruec o el danès. Des de fa dos anys, Torres ha engegat tres campanyes per aconseguir que l'empresa, amb seu a Califòrnia, reconegui el nostre idioma. Les dues primeres van ser fomentades per la Fundació PuntCat i la Plataforma per la Llengua, però van finalitzar sense èxit. 

Ara, fa unes tres setmanes que ha llançat una nova campanya i, per donar-li més força, ha creat un grup dins la mateixa aplicació, que ja ha aconseguit l'adhesió de 5.026 membres. A més, també ha iniciat una petició a 'Change.org', on falten només 202 firmants per arribar al seu objectiu, i ha enviat un missatge directe al CEO de Linkedin, Jeff Weiner on pregunta, de forma contundent: «Quant de temps més hem d'esperar per tenir els mateixos drets que els altres usuaris?».

La principal queixa de la campanya és que el català no figura a Linkedin, perquè no es considera una llengua apta per al mercat laboral. Segons Torres, no estar reconegut fa pensar que «ni la comunitat catalana ni el català importen», i es discrimina més de 2,3 milions de catalanoparlants presents a la plataforma. A més, no entén com altres llengües, força minoritàries, sí que tenen presència. «Estem farts d'esperar. Cada dia que passa el català s'està degradant més i més», es lamenta Torres. De moment, no hi ha hagut resposta oficial de Linkedin, però Oriol assegura que no deixarà de lluitar, i que «ignorar les peticions de la comunitat catalana només els provoca una pèrdua enorme del pastís publicitari català».


Comentaris

envia el comentari