Un mosso engega una campanya contra la leucèmia

El Javi, antiavalots, va iniciar el projecte solidari sota el lema «Ho portem a la sang»
La campanya solidària neix a través del grup policial COP'S CAVE | Cedida

 

El Sergio pateix leucèmia des de 1999, quan li van diagnosticar el limfoma de Hodgkin. Després de la quimioteràpia, va ser capaç de reincorporar-se a la feina i tornar a fer vida normal. Va recaure l'any 2005. Llavors va haver de sotmetre's a un autotransplant de medul·la i el procés va ser un èxit. El naixement del seu fill i dels seus nebots el van ajudar a tornar altra vegada a la normalitat, però va tornar a caure, per tercera vegada, l'any 2015. Quan va necessitar una donació per part d'un dels seus germans, només dos d'ells eren compatibles. L'altre era el Javi. 

Ell és antiavalots, i des que van comunicar-li que no era compatible amb el seu germà va voler ajudar de la manera que pogués. Va ser llavors quan va explicar la seva situació familiar als seus companys dels Mossos d'Esquadra, que no van dubtar ni un moment que el Javi volia tirar endavant un projecte que valia la pena. El col·lectiu COP'S CAVE, una associació policial, va batejar la campanya de donació de medul·la sota el lema «Ho portem a la sang». 

 

Cada dia són més els correus i les trucades que rep el Javi de gent que vol ajudar. Va començar a nivell local, però la iniciativa ha anat agafant força des de llavors. El que més va sorprendre als companys del Javi és que fos tan fàcil ser donant. Molts tenien la idea preconcebuda d'una operació i de dies ingressat, però per donar medul·la òssia només és necessària una extracció de sang. Actualment, només un 25% dels pacients que necessiten aquesta donació troba un donant vàlid dins del seu entorn familiar, i per tant és imprescindible la col·laboració de tot aquell que vulgui prestar-la.