IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un municipi andalús aconsegueix evitar que serveixin tilàpia als menjadors escolars

Empreses de càtering de Torremolinos, a Màlaga, es neguen a servir alguns peixos a les escoles

La tilàpia és un tipus de peix blanc molt semblant al panga| Cedida

La tilàpia és un peix d'aigua càlida, però que viu tant en aigua dolça com en aigua salada, i té tolerància a altes densitats poblacionals, amb la qual cosa s'acostuma a criar en captivitat, igual que el panga. Es troba distribuïda sobretot pel sud-est asiàtic i és considerat un peix de baix valor comercial, i el seu consum, preu i perspectives futures han augmentat considerablement.

Després de l'alerta pel panga, molts supermercats han decidit retirar-lo dels seus productes per desfer-se de la polèmica. Però això no és tot, ja que la tilàpia, un altre aliment molt semblant i englobat en la categoria dels peixos blancs, també està sent objecte de les crítiques de molts i fins i tot s'ha arribat a prohibir en alguns menjadors escolars de Torremolinos, a Màlaga.


Els pares dels alumnes dels col·legis El Pinillo, Palma de Mallorca, La Paz i Benyamina han aconseguit mitjançant la plataforma Change.org que la tilàpia es deixi de cuinar en els seus menjadors, l'ús de la qual s'ha estès per la crisi. Diferents associacions de pares han mostrat reiteradament la seva disconformitat amb l'ús d'aquests peixos i tenen diverses raons: l'impacte de les granges en el medi ambient, o la seva semblança amb el panga. I és que el control del panga està en dubte pel seu cultiu en piscifactories del riu Mekong, al Vietnam, un dels més contaminats del planeta i el que més peix d'aquest tipus produeix.

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició no creu, però, que hi hagi motius per prohibir la seva venda tot i les reiterades peticions de pares i els diferents moviments que s'han produït en els últims dies per part de superfícies comercials i empreses de càtering. Segons detallen des d'aquest organisme dependent del Govern, «els peixos importats que es comercialitzen a Espanya són controlats convenientment per les autoritats sanitàries dels llocs d'inspecció fronterers».


Comentaris

envia el comentari