Un nen català respon per carta als qui l'insulten per pintar-se de princesa

La carta li va servir per poder expressar les seves emocions en públic

Manuel té quatre anys i viu en un poble de Catalunya. Durant una festa anomenada pintacaras que es va celebrar al seu col·legi l'any 2012, Manuel va decidir que ell no volia ni herois d'acció ni calaveres de pirata. Ell volia que li pintessin de princesa. A partir d'aquest moment va començar a rebre burles cruels dels nens de la seva classe, però la seva mare Natalia va decidir trencar el silenci. En declaracions a Verne, Natalia reconeix que els insults eren molt feridors, des de «maricón» a la versió femenina del seu nom. Fart de les burles, Manuel es va omplir de valor i va escriure aquesta commovedora carta.

«Hola

Ara us vaig a explicar el que em molesta i m'enfada. Que feu burla, que digueu coses lletges, que utilitzeu paraules boniques com a insult, que escrigueu coses lletges de mi i sobretot que rigueu de mi.

Totes aquestes coses em fan sentir malament, trist, enfadat i sol.

Sento que no tinc amics, ni amigues i no m'agrada.

Voldria ser amic vostre i que em tracteu bé. M'ajudaria a sentir-me millor.»

El seu cas ha commogut a la societat catalana i ha passat a les mans de l'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya. La seva mare confessa que la situació era ja «insuportable», i que «Els nens que es ficaven amb ell van pintar coses pel col·legi. A finals del primer trimestre vaig parlar amb la seva professora. Em va dir que no havia percebut res». Un exemple més que hem d'educar des de la tolerància i el respecte perquè aquests casos no es tornin a repetir.

Carta que va escriure Manuel. | Verne

Comentaris

envia el comentari