IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un nou tipus d'immunoteràpia cura dos nadons amb leucèmia

Aquest nou tractament consisteix a utilitzar cèl·lules d'un donant modificades perquè no ataquin els teixits del pacient

Les cèl·lules modificades reben el nom de CAR T | cityofhope.org

Un nou tractament d'immunoteràpia en fase d'assaig sembla estar donant bons resultats i podria ser la solució per a aquelles persones que no responen bé al tractament amb quimioteràpia. Dues nenes d'11 i 16 mesos diagnosticades amb leucèmia linfoblástica aguda de cèl·lules B, la més comuna entre les leucèmies infantils, van rebre aquest nou tractament l'any 2015 i avui la revista Science Translational Medicine ha publicat els bons resultats del tractament.

La immunoteràpia és un tipus de tractament del càncer que es basa en l'estimulació de les defenses naturals del cos perquè aquestes combatin les cèl·lules malignes. Malgrat això, fins ara, el tractament amb immunoteràpia tenia un problema i és que per aplicar-lo es necessiten extreure cèl·lules immunitàries del mateix pacient motiu pel qual no es podia practicar en persones que tinguessin les defenses molt baixes o que no tinguessin el sistema immunològic del tot desenvolupat, com és el cas d'aquestes nenes.

En canvi, ara, gràcies a aquests investigadors britànics que han aconseguit modificar els gens de les cèl·lules dels donants perquè no ataquin els teixits dels pacients ja es pot practicar la immunoteràpia amb cèl·lules alienes. Aquestes cèl·lules modificades reben el nom de CAR T, pel seu nom en anglès Chimeric Antigen Receptor T cells.


Comentaris

envia el comentari