Un professor acusat d’insults xenòfobs a una de les seves alumnes de nacionalitat romanesa

Segons la mare de l’alumna, el professor hauria reincidit en la seva conducta

Imatge d'alumnes a classe. | Cedida.

Tal com explica la Gazeta de Bistrita, la Conselleria d’Educació ha obert una investigació sobre els suposats insults xenòfobs d’un professor a una alumna de nacionalitat romanesa de tretze anys en un institut de València, concretament l’IES Benicalap. Els pares de la menor van denunciar els presumptes atacs verbals xenòfobs en mitjans digitals romanesos, incloent-hi en els seus testimonis el nom complet del professor de plàstica, que es correspon a les inicials J.A.

La mare assegura que el suposat altercat va succeir el dia vuit de setembre, quan es va iniciar el curs a l’IES Benicalap, en una classe de plàstica de l’ESO. Segons la mare de la menor, el docent li hauria preguntat perquè tenia dos noms, fet a què ella va respondre que era una cosa comuna a Romania i llavors el professor d’Educació Artística li va contestar: «Que te’n vagis al teu puto país a canviar-te el nom, que aquest no l’entenc». Segons la progenitora de l’alumna, el professor hauria reincidit un altre dia amb aquest comportament.

La Conselleria d’Educació va declarar que el passat dimarts, «va enviar a un inspector per informar-se dels fets» i dimecres continuava la investigació per aclarir el succés, en canvi, tant l’IES Benicalap com el professor acusat es va negar a fer declaracions. Companys de treball del professor que han preferit mantenir-se en l’anonimat han declarat que el professor acusat per aquesta mare és una persona «encantadora», «normal» i que «mai ha tingut problemes en el centre». A més, van assenyalar que el docent està molt afectat per l’assumpte.

El succés ha arribat fins i tot, a les oïdes de l’ambaixada romanesa. Un dels mitjans de comunicació romanès que compta la versió de la mare de l’alumna i cita unes declaracions d’Irina Martin, de l’Ambaixada de Romania a Madrid: «El consolat regional ha pres les mesures oportunes». Segons Dragos Viorel Tigau, cònsol de Romania a la Comunitat, «hem demanat a la Generalitat de Catalunya que investigui aquest fet. Faig una crida als romanesos perquè, davant d’aquests casos, contactin amb la secció consular més pròxima. Aquests incidents no han de ser amagats».


Comentaris

envia el comentari