Un professor assegura que si elimines dues frases del teu vocabulari pots guanyar èxit

Creu que la forma de parlar té potencial per incidir en el teu comportament

Imatge d'arxiu. Foto: CatalunyaDiari.cat.

La forma de parlar pot incidir en el comportament d'una persona a més d'afectar en la manera en què els altres et perceben. Així ho explica Bernard Roth, un professor d'enginyeria de la Universitat d'Stanford, al seu llibre The Achievement Habit. Canviar una paraula podria ajuda a aconseguir objectius i, per això, aquí us deixem dos canvis lingüístics senzills, que publica Yahoo Finanzas:

— Canvieu el «però» per «i». És possible que alguna vegada hàgiu dit «haig d'anar al cine, però haig de treballar». En el seu lloc, el professor proposa que es digui: «Vull anar al cine, i haig de treballar». Ell escriu que «quan utilitzes la paraula 'però' crees un conflicte, a vegades una raó, que en realitat no existeix». En altres paraules, és possible anar al cinema i també anar a treballar, només has de trobar una solució.

— Canvieu «haig de fer» per «vull fer». Bernard Roth suggereix que canvieu un per l'altre perquè «aquest exercici és molt efectiu perquè les persones prenen consciència que el que fan a la seva vida, inclús les coses que troben desagradables, és perquè ho han triat».


Comentaris

envia el comentari