IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un professor de la Universitat Internacional de Catalunya corregeix l'examen més original

L'alumne no sabia contestar les preguntes plantejades, així que va decidir escriure una història perquè el docent passés una bona estona mentre el corregís

Examen d'Enrique Ruiz | El Español

Un professor de publicitat de la Universitat Internacional de Catalunya, Alfonso Méndiz, es va trobar mentre corregia els exàmens de l'assignatura d'Història i Teoria de la Publicitat, amb «el millor examen» que havia corregit mai, segons assegura ell mateix. Enrique Ruiz, l'autor de l'examen, no sabia cap de les quatre preguntes plantejades, així que va decidir escriure un relat titulat «La sort no existeix. La història del trèvol màgic de quatre fulles», després que el professor escrivís a la pissarra «sort als exàmens».

Així doncs, quan el professor es va disposar a corregir l'examen, es va trobar amb la història de dos dels seus alumnes, Cati, la noia més estudiosa de la classe, i Enrique, l'autor del relat. La narració era en si una reflexió sobre el que havia passat al jove, a l'hora d'estudiar. Explicava que tots dos personatges havien trobat un trèvol de quatre fulles, una flor amb poders màgics, però cadascun havia tractat la seva troballa de manera diferent.

Examen d'Enrique Ruiz | El Español

 

«Mentre Cati el va cuidar durant els 100 dies de la seva gestació, Enrique es va passar els primers 99 dies de festeig en festeig. No va dedicar ni un instant a pensar en el trèvol. [...] En arribar el dia 100, va passar el que s'esperava. Cati va obtenir un preciós trèvol de quatre fulles, que li va atorgar poders màgics. Per contra, Enrique va obtenir el major suspens de tota la vida. Pobre Enric. Va aprendre la lliçó, però mai més tindria l'oportunitat de collir el trèvol de quatre fulles en el dia en què ho hauria d'haver fet. I és que la sort només existeix si fas que existeixi», explica la faula, publicada per El Español.

Examen d'Enrique Ruiz | El Español

 

Al final del relat, Enrique va escriure: «Et demano i em demano perdó per aquest suspens, Alfonso. No he estudiat prou i tampoc he volgut contestar barbaritats. Espero que, almenys, hagis passat una bona estona». Va trobar tan divertit el relat, que el docent va decidir publicar-lo a Facebook, obtenint 600 comparticions i un intens debat per part dels usuaris. El jove català de dinou anys va obtenir un u en l'examen «per la bona estona» que va fer passar al professor. Enrique ha admès que no havia tingut temps per estudiar i que en veure que no sabia contestar les preguntes, va recordar un llibre que havia llegit de petit «La bona sort», d'Álex Rovira, i va decidir adaptar-lo amb la seva pròpia història a l'examen.


Comentaris

envia el comentari