Un professor t'ajuda a aprovar des de Youtube

El professor es diu David Calle i imparteix les seves classes des de les seves golfes de Madrid

Imagen del professor David Calle. | Unicoos.

David Calle és un enginyer de telecomunicacions de 43 anys, que des de les golfes del seu xalet de Madrid, ensenya a milions de persones i fins i tot els ajuda a aprovar la selectivitat. Porta ja cinc anys de youtuber on ha gravat més de 700 vídeos. Al fons té una àmplia pissarra, una càmera rèflex i un gran focus, cortesia de YouTube, que l'hi va regalar quan va arribar als 100.000 seguidors, tal com explica El Mundo. Actualment, el seu canal té més de 570.000 subscriptors i 84 milions de visites. Totes les seves classes són en línia i gratuïtes.

Cal destacar que en David, abans de ser professor treballava com a consultor de radiofreqüència per a una empresa de Florentino Pérez. Quan es va quedar a l'atur va decidir muntar una acadèmia -que manté en l'actualitat, oberta totes les tardes, amb 50 alumnes presencials- i va començar a fer classes de física, química i matemàtiques. Tal com explica David, «arribava tots els dies frustrat a casa perquè no em donava temps a explicar als nois tot el que necessitaven saber. Llavors, la meva dona, que estava enganxada a una cadena de bellesa a Youtube, em va donar la idea d'obrir un canal a la web i resoldre els dubtes pendents de classe. Així vaig començar, amb 25 seguidors, i als sis mesos ja tenia 3.000. Va passar de ser un hobby a convertir-se en la meva professió».

El 2011, concretament al mes de maig, David va obrir Unicoos, la seva plataforma digital, on es poden trobar tots els vídeos que ha fet. Les llistes de reproduccions estan dividides per cursos, assignatures i temari. David fa de community manager, grava i edita els vídeos. Però cal destacar que també té un equip format per un enginyer i dos professors, tots voluntaris, que en el fòrum de la pàgina web l'ajuden a solucionar els dubtes acadèmics que manen els alumnes.

El protagonista destaca que el 40% dels seus subscriptors són espanyols i la resta són de Sud-Amèrica. A més a la mateixa pàgina, els alumnes deixen els seus comentaris, on la majoria, agraeixen a David les seves senzilles explicacions que els ajuden a entendre temaris que abans eren impossibles per a aquests alumnes.


Comentaris

envia el comentari