Un reportatge mostra la cara més íntima dels Guardiola

'El Mundo' ha parlat amb el pare del tècnic del Manchester City

'El Mundo' parla de la cara més íntima dels Guardiola | Cedida

Un reportatge d''El Mundo' ha volgut apropar als lectors la cara més íntima dels Guardiola i s'ha desplaçat a Sampedor, localitat on ha residit sempre la família, per a parlar amb el pare de l'entrenador del Manchester City i amb altres ciutadans del poble. El diari espanyol ha volgut mostrar un tècnic humà, amb defectes que ha il·lustrat a través de les cites de diverses persones del municipi. El reportatge, amb el punt de vista que adopta el rotatiu, que podria veure's com a tendenciós, és per al portal 'El Nacional' «més fals que la llenya de figuera», perquè dona protagonisme a diverses veus crítiques amb Pep: «No ha donat un duro pel poble», diu el client d'un bar de Sampedor. La propietària de l'establiment també ha volgut pronunciar-se al respecte: «No ha estat molt per aquí. De petit va marxar. Si et fixes en els bars, no hi ha fotografies d'ell», comenta. 

Quan parla amb el pare de Guardiola, 'El Mundo' comença relatant que l'home els havia confós amb 'Mundo Deportivo', amb el qual sí que hauria parlat, a diferència de la negativa que donaria al seu diari. De totes maneres, el rotatiu explica que «després de xerrar una estona» van convèncer al pare de l'extècnic blaugrana perquè atengués el mitjà. Una de les coses que ha volgut ressaltar el diari és que, de petit, al Pep li deien José. I no és només l'única referència que es desprèn del reportatge per il·lustrar la tensió que va generar el suport de Guardiola envers el dret a decidir. Quan el progenitor ha parlat de la independència, 'El Mundo' no ha dubtat en afegir el seu punt de vista crític amb la persona a la qual entrevisten: «L'home té interioritzat el missatge d''Espanya ens roba', tot i que no es pronuncia sobre Pujol i el 3%», es llegeix al reportatge. 

El diari espanyol ha volgut destacar que el pare de Guardiola explica que no veu molt als seus nets o al seu fill. «Per aquí venen poc. Alguns dies, però no molt. He anat a Manchester, però a mi m'agrada Sampedor. L'altre dia el José va venir a Barcelona i era a televisió, però no va tenir el valor d'explicar-ho als seus pares. No costa res avisar-nos».

Aquest reportatge també repassa la vida i trajectòria dels germans de Pep Guardiola, que es dediquen de forma professional a sectors molt diferenciats, i també ho fa des d'un punt de vista polèmic, ja que de Pere Guardiola destaca que té comptes a l'estranger «per estalviar-se impostos», i de la seva germana Francesca posa de manifest que no apareix al Portal de Transparència de l'Estat en qualitat d'ambaixadora. De la seva administració, que s'encarrega de representar Catalunya a Dinamarca, en diuen «ambaixadeta» a les línies de l'article. 


Comentaris

envia el comentari