IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un usuari denuncia «vexacions i humiliacions» per part de Rodalies Renfe

«Estem envoltats de xusma» senyala Òscar Nin

Tren de rodalies. | Arxiu

22 anys de «vexacions i humiliacions», així de contundent es mostra Òscar Nin quan parla del servei de Rodalies de Catalunya. Aquest usuari fa habitualment el trajecte Sant Feliu de Llobregat-Barcelona i Sant Feliu de Llobregat-Vilafranca del Penedès, tot i que també utilitza el transport ferroviari per anar a Tarragona els caps de setmana i, segons ha explicat a RAC1, està fart del servei. El periodista Jordi Basté li pregunta què es troba cada dia quan agafa el servei de Rodalies, i la resposta no podria ser més clara: «Merda» expressa Òscar Nin. «El meu malestar no és només amb els retards horaris, sinó també amb els retards en la gestió i amb les persones que suposadament estan capacitades per portar això» i és que segons relata aquest usuari, la gent està cansada d'un servei que considera pèssim.

Nin parla d'un problema endèmic que no s'ha solucionat ni amb les signatures recollides pel conseller Rull. També parla d'una «seguretat monetària», que tot i haver millorat «És una seguretat perquè quan jo poso el meu bitllet a la màquina, no hi passi darrere un 'tio' gratis». Sobre els constants retards d'aquest servei, senyala que algun dia les conseqüències seran dràstiques: «Quan es torni a aturar un tren al Camp de Tarragona amb persones de 85 anys i la Creu Roja els hagi de portar ampolles d'aigua, algú rebentarà». Nin declara que ha intentat establir un contacte amb els ens reguladors del servei, però ha estat una batalla perduda. «Vaig escriure fa temps cartes certificades a Adif i no he rebut mai cap mena de resposta. L'únic que he rebut han estat bloquejos a Twitter per part dels comptes oficials».

Finalment, posa en relleu la diferència entre el servei de l'AVE a la resta de l'estat espanyol i el de Rodalies: «Estic molt content cada vegada que arribo dues hores tard a veure un client i després sento a la ràdio que a una pedania de Guadalajara tenen AVE» un malestar que molts usuaris de Rodalies podrien subratllar. «Estem envoltats de xusma que fa un ús fastigós d'una cosa que paguem tots» conclou.


Comentaris

envia el comentari