IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una barcelonina lloga el seu pis a un jove i es troba que està rellogat a Airbnb per 200 euros la nit

L'inquilí guanyava 8.000 euros mensuals a partir del relloguer de l'habitatge

El pis de Montse Pérez està situat a prop del passeig de la Barceloneta. | Cedida

Monste Pérez, una veïna de Barcelona, va llogar el seu pis al centre de la ciutat per 950 euros al mes a un jove que complia amb les característiques que demanaven els propietaris. El que no sabien és que el noi de 26 anys, amb doble nacionalitat xileno-russa, s'estava aprofitant a costa del lloguer. Segons informa RAC1, el jove va rellogar el pis a Airbnb, un web de reserva d'allotjaments especialitzats en vacances i estades curtes. El noi en qüestió estava guanyant 8.000 euros al mes amb aquesta acció. L'afectada va adonar-se quan, juntament amb el seu marit, passejaven prop del pis i van veure que hi havia tovalloles esteses, que no eren seves, i les finestres estaven obertes, curiosament després que el jove hagués avisat al matrimoni que no estaria al pis durant uns dies per un viatge de negocis.

El contracte que la barcelonina va establir amb el noi de 26 anys és de tres anys. Només quatre dies després de llogar el pis, la propietària es va posar en contacte amb l'inquilí per poder formalitzar el canvi de nom; li va dir que no podia quedar amb ella, ja que es trobava de viatge de negocis i no sabia quan tornaria. Lògicament, Pérez ja s'ensumava alguna cosa. Quan van detectar l'estafa, la propietària va llogar el seu propi pis al web per 200 euros la nit, i aquest dimecres, 21 de juny, tot just després d'entrar-hi, va canviar el pany.

A banda d'això, Montse va intentar solucionar el malentès amb Airbnb, però no hi van fer gaire cas. «Si vols, podem intervenir entre vostè i l'amfitrió, però no podem fer res més», van ser les paraules que va rebre, indignada, la propietària que ara està buscant altres vies per prendre accions legals contra el jove. «Vam decidir entrar al pis i quedar-nos-hi tot i que l'advocat ens va dir que era il·legal. M'he trobat coses trencades i també m'han canviat el sofà original per posar-hi un sofà-llit per una persona més», explica Montse, impotent davant els fets. La barcelonina tem que no pugui recuperar el pis fins que s'acabi el contracte, i això implicaria que nous turistes arribarien a l'habitatge si han fet reserva anteriorment. Ara per ara, els propietaris segueixen al pis i no tenen cap intenció de marxar.


Comentaris

envia el comentari