Una cinquantena de vehicles militars arriben a Barcelona entre molta expectació

L'exèrcit de terra espanyol i la Marine Nationale francesa fa dies que duen a terme diverses maniobres de cooperació conjunta pel Mediterrani

Les xarxes socials han viscut durant la tarda d'aquest divendres, 9 de juny, unes hores amb molt d'enrenou per l'arribada de gairebé una cinquantena de tancs i vehicles militars de l'exèrcit espanyol a la capital catalana. Tot i que es tracta de maniobres que no són noves, a les xarxes socials molts usuaris han vist una relació directa entre la seva arribada a Barcelona i l'anunci de la data, l'hora i la pregunta que es farà al referèndum per la independència de Catalunya, que ha fet avui el president Carles Puigdemont. Tot i que de moment no hi ha informació oficial al respecte, tot sembla indicar que es tracta d'una maniobra que complementa les que l'exèrcit espanyol ha dut a terme en els últims dies conjuntament amb la Marine Nationale francesa al Mediterrani, i que ha culminat avui mateix amb l'arribada del buc Dixmude al Port de Barcelona.

Els vehicles s'han pogut veure des de diverses vies d'entrada a la ciutat, com són l'A-2, l'AP-7, la ronda de Dalt, la Diagonal i la Gran Via, i s'hi han pogut distingir ambulàncies, camions i tancs, entre altres. Els usuaris de les xarxes socials, especialment Twitter, han gaudit d'allò més compartint les poc habituals imatges de tenir tants vehicles militars tan a prop de la capital. 

Tot sembla indicar que aquestes maniobres formen part de les que les Forces Aeromòbils de l'Exèrcit de Terra espanyol i la Marine Nationale francesa porten a terme de forma conjunta des de dilluns passat pel Mediterrani. Segons ha indicat el Ministeri de Defensa, aquestes maniobres van partir de la ciutat francesa de Toulon i després de dies de navegació tenen com a port d'arribada Barcelona. Les maniobres compten amb la participació del vaixell francès 'Dixmude' i helicòpters de l'exèrcit espanyol i, segons el Ministeri, busquen coordinar-se per a una possible acció conjunta en el marc dels acords bilaterals i organitzacions internacionals.

Un total 32 efectius espanyols —29 de les Forces Aeromòbils i tres del departament de comunicació— s'han instal·lat a bord del buc francès durant les maniobres. Segons el Ministeri, l'exèrcit espanyol i la Marine Nationale s'han exercitat «buscant la coordinació i interoperabilitat» dels helicòpters militars espanyols i el buc francès «per a una possible acció conjunta en el marc dels acords bilaterals i organitzacions internacionals a què pertanyen tots dos països». En concret, les aeronaus espanyoles embarcades han realitzat exercicis de qualificació de pilots, tir de metralladora i càrregues externes.


Comentaris

envia el comentari