IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una diputada de la CUP es nega a contestar en castellà

La representant del grup per Lleida va decidir respondre en aranès quan un periodista li va demanar el seu testimoni en castellà

La diputada Mireia Boya és una gran defensora de l'aranès | Cedida

  La diputada de la CUP per Lleida, Mireia Boya, ha protagonitzat la polèmica durant la seva aparició als voltants del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per recolzar a Artur Mas. Mentre el grup de periodistes que la rodejaven prenien notes sobre les seves explicacions, un dels reporters va decidir demanar-li si podia repetir les declaracions, però aquest cop en castellà. La reacció de la representant del grup nacionalista no va deixar a ningú indiferent.

Amb un rotund no, la regidora del grup antisistema va refusar expressar-se en castellà, però va assegurar que estaria encantada de fer-ho en aranès. Així doncs, Boya va repetir les declaracions que havia fet en català en la llengua occitana. Aquesta actitud no sorprèn tant si es té en compte que la diputada va decidir, fa prop d'un mes, que totes les seves intervencions al Parlament tindrien lloc en aranès amb la finalitat de «normalitzar l'ús d'aquesta llengua». La regidora de l'Ajuntament de Les és una fidel defensora de la nació aranesa i proposa un «projecte de país que miri a Occitània amb dues llengües pròpies, el català i l'aranès».


Comentaris

envia el comentari