IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una doctora inventa una tècnica per alleujar els atacs de vertigen a l'instant

El vertigen és un trastorn que afecta al sentit de l'equilibri

A causa d'una sèrie de factors el nostre sistema vestibular es pot veure afectat i deixar de funcionar amb normalitat donant pas a un atac de vertigen. Les persones que pateixen d'aquesta malaltia tenen la sensació que de sobte tot al seu voltant gira i es mou sense cap tipus de control, fent que controlar l'equilibri sigui gairebé impossible. Aquests atacs poden durar des d'uns pocs minuts a allargar-se durant diversos dies. Sovint es confon la sensació de vertigen amb la del mareig que, tot i ser similar, no s'experimenta com una sensació tan vívida en què l'entorn gira sense parar.

Fins al moment, davant d'un atac de vertigen, els metges recomanaven el repòs i algun medicament específic per tractar els seus símptomes. Però ara, la doctora Carol Foster de la Universitat de Colorado, assegura haver inventat una tècnica que combat aquests atacs. Batejada com la maniobra de la mitjana tombarella, la doctora Foster, va pujar un vídeo a Youtube en què explicava com realitzar-la i en el qual assegura que és fàcil d'executar i que tan sols es necessita un terra amb catifa.

Per realitzar correctament aquesta tècnica, com explica La Voz del Muro, cal seguir aquests passos:

- Agenollar-se inclinant el cap enrere. Després d'uns segons, s'ha de recolzar el cap a terra mentre es gira cap a un costat.

- Passats ​​uns segons s'aixecarà el cap fins a alinear-lo amb l'esquena i en paral·lel a terra, mentre es manté girat cap a un i els costats. Després s'ha d'aguantar aquesta posició durant uns segons.

- Finalment, cal aixecar-se totalment mantenint la posició girada del cap i aguantant la posició durant uns segons.

La doctora Foster, recomana repetir l'exercici un parell o tres de vegades fins veure que els símptomes del vertigen remetin.

Segons aquells que l'han provat, la tècnica és efectiva, encara que cal fer-la sense pressa, tranquil·lament i seguint al peu de la lletra i de forma correcta els passos estipulats.


Comentaris

envia el comentari