IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una dona acusa Mercadona de vendre lluç amb cucs al seu interior

Mostra els anisakis movent-se pel que havia de ser el sopar de la família

Imatge dels anisakis al peix del Mercadona. | Vídeo YouTube 

Moltes vegades hem escoltat precaucions sobre el menjar, la caducitat, la seva bona conservació i els problemes que podríem trobar-nos, però mai ens esperem trobar-nos amb sorpreses com la d'aquesta senyora. Una dona que va comprar a un establiment de Mercadona de Picassent va veure uns moviments estranys en un lluç que anava a ser el sopar d'ella, el seu marit i els seus tres fills.

Per sort, la dona va prendre la precaució de revisar el peix i va veure que el peixater no havia netejat els budells del lluç, que estava replet de cucs anisakis, uns petits animals de color blanc que es troben de vegades al peix. Al vídeo que ha penjat en Internet —ja ha estat esborrat— i que ja té més de 7.000 visites en Youtube i un milió de visites en Facebook, la dona explica que el va comprar el passat 12 de desembre quan el va veure d'oferta, a quatre euros el quilo.

Encara que la dona assegura que no tornarà a comprar en Mercadona i commina al fet que tots facin el mateix, la veritat és que la recomanació del Ministeri de Sanitat és sempre congelar el peix abans de consumir-ho perquè morin els possibles bacteris del seu interior. L'anisakis no seria un problema de la companyia, sinó un problema bàsic del consumidor. Segons l'OCU, la tendència al consum de peix cru augmenta el risc de trobar-se amb anisakis, per la qual cosa si es consumeix fregit o al forn no hi ha cap problema.


Comentaris

envia el comentari