Una dona assegura ser la filla de Salvador Dalí i el jutjat demana una prova d'ADN

Maria Pilar Abel va néixer a Figueres l'any 1956

Imatge d'arxiu de l'artista Salvador Dalí | Cedida

 
 
El Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid ha fixat per al 18 de setembre del 2017 el judici per resoldre la demanda de paternitat interposada per Maria Pilar Abel, una dona de Figueres que assegura que és filla de Salvador Dalí. Abel va néixer a la capital de l’Alt Empordà l'any 1956 i sosté que la seva mare i el pintor van mantenir una relació clandestina quan la dona treballava a Cadaqués d'assistenta per a uns amics de la família Dalí. El jutjat també demana als forenses de l'Institut de Medicina Legal que resolguin si les restes de cabell i pell del pintor d'una màscara mortuòria que està en possessió de la demandant són suficients per fer les proves d'ADN i determinar si hi ha relació paternofilial. L'advocat de la demandant, Francesc Bueno, ja va avançar que, si no és suficient, podrien demanar l'exhumació del cos del pintor. 

En cas que Maria Pilar Abel sigui reconeguda com a filla de Salvador Dalí, podrà modificar el seu cognom al Registre Civil i reclamar la legítima, l'herència i els drets d'autor en demanda a part. De fet, la demanda és contra el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i la Fundació Gala Dalí, que són els actuals hereus del pintor.

El jutjat ha fet arribar la diligència d'ordenació a les parts implicades i ha demanat que indiquin quines proves proposen i quins testimonis i pèrits citen a la vista oral. També ressalta que, per part actora, anirà a declarar el metge forense Narcís Bardalet, que va ser qui va embalsamar Salvador Dalí. 


Comentaris

envia el comentari