Una dona és acomiadada per portar vel i la UE ho defensa

Considera que no seria motiu de discriminació

Diverses dones amb burka passegen pels carrers de Lleida. Foto: ACN

La Unió Europea es mostra favorable a prohibir el ve, niqab o burka islàmics. L'advocada general de la Unió, Juliane Kokott, es va manifestar aquest dimarts en aquest sentit explicant, alhora, que «no es tractaria d'un tema de discriminació, perquè la religió es pot deixar aparcada» a l'àmbit familiar. Aquestes són les seves primeres conclusions d'un informe que es coneixerà al complet en els propers mesos.

El cas prové de l'acomiadament d'una ciutadana belga, Samira Achbita, que va ser acomiadada per portar vel islàmic. Ella ho va recórrer i dos tribunals li van rebutjar el recurs, però el Tribunal belga de Cassació va elevar el cas a la UE.

Per a Kokott, no es tracta de discriminació religiosa si és cert que afecta totes les creences, de manera que no veu un tracte de menys favor per a l'afectada. Sí que parla, en canvi, de possible discriminació indirecta per ser practicant d'una determinada religió i, a la vegada, ser una dona. Amb tot, ara caldrà veure quin és l'informe definitiu de l'advocada, tot i que la jurista sembla inclinar-se per estudiar cas a cas totes les situacions. Els jutges del Tribunal de Justícia comencen tot just ara les seves deliberacions, segons ha explicat La Vanguardia.


Comentaris

envia el comentari