Una empresa catalana desenvolupa una càpsula espacial ecològica

Zero 2 Infinity oferirà viatges a l'espai per a persones capaces de pagar 110.000 euros per bitllet

 

 

 

L'empresa Zero 2 Infinity de Barcelona i l'escola Elisava de Disseny i Enginyeria de Barcelona han presentat aquest dilluns, 17 de juliol, el disseny d'una nova càpsula espacial que permetrà a persones poder viatjar durant sis hores a 40 quilòmetres de la Terra. No obstant això, el preu és desmesurat i només podran gaudir d'aquest innovador projecte aquelles persones capaces de pagar 110.000 euros. Tal com recull l''Ara', el prototip del vehicle espacial és una càpsula rodona d'uns 4 metres de diàmetre i 2 d'alçada amb capacitat per a sis persones –quatre turistes i dos tripulants. Curiosament, gràcies a una mesura ecològica, la càpsula s'impulsarà mitjançant un globus d'heli. A mesura que aquest s'infli, capaç d'arribar a mesurar 120 metres de diàmetre, el vehicle pujarà. En finalitzar el seu trajecte i la visita a l'espai, es tallarà la corda que uneix el globus i la càpsula. Així mateix, la nau caurà, gràcies a la força de la gravetat, i després d'uns minuts, un paracaigudes es desplegarà fins a aterrar el vehicle, tal com es pot veure al vídeo.

  

  

L'heli és un gas noble que no produeix efecte hivernacle, i aquest fet ha permès a Zero 2 Infinity, tot i el gran cost energètic que suposarà, poder competir amb altres empreses que estan treballant en el desenvolupament de vehicles per al turisme espacial. D'altra banda, el fundador de la companyia, José Mariano, assegura que el preu dels bitllets només estarà a l'abast de poques persones, tot i que destaca que això canviarà: «Els primers anys, aquesta oferta d'oci estarà a l'abast de poques persones, però, com va passar amb els ordinadors o els 'smartphones', estic segur que els viatges a l'espai s'obriran a un públic més ampli».


Cal destacar que, a diferència d'altres projectes que s'han fet anteriorment, aquest trajecte espacial no requerirà cap preparació física, ja que els alumnes d'Elisava encarregats del disseny de la càpsula han buscat els materials més adequats per assegurar un viatge tranquil en un espai agradable. Per aconseguir-ho, els joves han apostat per una composició modular mòbil que a més canvia per adaptar-se als turistes.