IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una empresa d'inversió immobiliària obliga uns veïns de Barcelona a marxar de casa seva per vendre l'edifici

Altres edificis del Raval de Barcelona, amb gran atractiu turístic per les seves vistes al Palau Güell i al centre de la ciutat, podrien patir el mateix destí

Una empresa d'inversió immobiliària obliga uns veïns de Barcelona a marxar de casa seva per vendre l'edifici | cedida

Diverses famílies del Raval de Barcelona viuen amb angoixa sense saber si podran seguir vivint a casa seva, tal com explica el diari Ara. Segons han explicat, l'empresa MKP Premium ha adquirit el número 13 del carrer Lancaster de la capital, i alguns dels veïns que tenien contractes de lloguer vigents han hagut d'abandonar les seves llars pel seu mal estat i la negativa de la nova propietat de l'edifici d'acceptar el pagament dels seus lloguers. Una família que va abandonar la seva casa durant el matí d'ahir dimecres, la Jovita i el Carlos, van explicar a l'Ara que «ens volíem quedar, però no ens han donat opció».

L'edifici pertanyia abans a un despatx d'advocats de Barcelona, del qual no han transcendit més dades, que també és propietari de tres edificis més del mateix carrer, els números 7, 9 i 11; i els seus inquilins estan també molt preocupats de què en puguin vendre la seva propietat i patir els mateixos problemes que els veïns del número 13. De fet, un altre dels veïns de l'edifici, Ahmed, que viu amb el seu fill de nou anys, la seva dona embarassada i un germà, va explicar que li van oferir 5.000 euros per marxar, tot i que té un contracte vigent fins al 2019. Com que va rebutjar l'oferta, els nous propietaris de l'edifici no li accepten els pagaments del lloguer i es veu obligat a realitzar-los a través dels jutjats.

MKP Premium és una empresa d'inversió que compra edificis per després rehabilitar-los i augmentar el seu valor al mercat, i el número 13 del carrer Lancaster es troba actualment en venda per 1,5 milions d'euros en alguns portals immobiliaris. De fet, l'empresa compta amb una quarantena d'edificis i gairebé 90 pisos a la ciutat de Barcelona, i els veïns dels edificis propers viuen preocupats perquè creuen que els podria passar el mateix. Es dóna la situació que tots els edificis tenen vistes al Palau Güell i tenen un gran atractiu turístic, motiu pel qual podrien veure molt augmentat el seu valor al mercat immobiliari amb les consegüents reformes després d'adquirir-los.

Des de l'Ajuntament han explicat que intentaran «garantir que no hi hagi situacions fraudulentes», i alguns membres de l'equip de govern han visitat els edificis per avaluar la situació. «Hem d'estudiar si podem anar més enllà per evitar l'expulsió dels veïns», han afirmat, però mentrestant els veïns viuen amb l'angoixa de no saber què passarà amb les seves cases i el seu futur. Des de l'empresa MKP Premium asseguren que les condicions dels habitatges no són adequades, que la finca es trobava «deteriorada i descuidada per l'anterior propietari, amb okupes i gent consumint drogues a l'escala». 


Comentaris

envia el comentari