IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una excavació arqueològica troba eines neandertals de fa 40.000 anys a Cubelles

La troballa destaca la importància de la zona per l'estudi de les poblacions humanes d'entre 43.000 i 37.000 anys d'antiguitat

Imatge del jaciment a Cubelles on s'han trobat les eines de 40.000 anys d'antiguitat | Europa Press

Una campanya arqueològica ha trobat eines neandertals de més de 40.000 anys d'antiguitat en la cova del Trader de Cubelles, al Garraf, Barcelona, tal com ha anunciat aquest dijous la Universitat de Barcelona (UB) en un comunicat. Les excavacions han estat impulsades pel Seminari d'Estudis i Recerques Prehistòriques (Serp) de la UB en aquest jaciment, i han permès descobrir nivells d'excavació més recents que podrien correspondre a la transició entre neandertals i els primers Homo sapiens.

Aquesta campanya se suma a altres excavacions del SERP en el litoral del Baix Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat, i evidencia la importància d'aquesta àrea geogràfica per a l'estudi de les poblacions humanes d'entre 43.000 i 37.000 anys d'antiguitat i per investigar com i quan va desaparèixer l'home Neandertal.

L'arqueòleg Artur Cebrià ha afirmat que fa quinze anys, aquesta zona del sud del Llobregat es considerava un buit en jaciments de l'època plistocènica —de més de 12.000 anys d'antiguitat—, mentre que «ara es revela com un nucli de concentració de població eneolítica i paleolítica». L'excavació de la cova del Trader ha anat a càrrec dels arqueòlegs adscrits al SERP-UB: Artur Cebrià, Mireia Pedro, Xavier Oms i Juan I.Morales; i té el suport de l'Ajuntament de Cubelles.

Imatge d'una de les eines de 40.000 anys d'antiguitat trobades a Cubelles | Europa Press

Comentaris

envia el comentari