Una experta prova durant dues setmanes els beneficis de beure aigua amb llimona

Aquesta miraculosa mescla, suposadament, ajuda a la digestió, esborra taques de l'edat, accelera el metabolisme i protegeix del càncer, entre d'altres
Beure aigua amb llimona en dejú ajuda al nostre sistema digestiu  | Cedida

 

Molts metges, investigadors i fins i tot famosos apassionats del món saludable, com per exemple Gwyneth Paltrow, promocionen les virtuts de l'aigua amb llimona assegurant que és una beguda molt recomanable per a la salut i el benestar de les persones. Aquest tònic miraculós, suposadament, ajuda a la digestió, desintoxica el fetge, esborra les taques de l'edat, accelera el metabolisme, ajuda contra l'ansietat, i protegeix del càncer, entre molts altres beneficis, segons el portal ‘El Confidencial’. La doctora Dina Gachman va decidir beure dos gots d'aigua amb llimona tots els dies durant dues setmanes per experimentar en el seu propi cos com afectava aquesta mescla a la seva salut i benestar.

Els experts diuen que l'àcid cítric de les llimones és un component que pot ajudar als àcids estomacals a descompondre millor els aliments: «Molts dels meus amics sempre afirmen que l'aigua amb llimona, especialment tèbia o calenta, pot ajudar a la digestió i reduir la inflor». A més, «aquesta beguda és una font enorme de potassi, un mineral que ajuda a mantenir baixos els nivells de sodi. Així que també està relacionat amb la retenció de líquids». Encara que davant aquesta dada, l'experta en nutrició de la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició, Julia Ocón, explica: «No existeixen dades que justifiquin la idea popular que el suc d'aquest cítric augmenti el metabolisme basal ni que tingui un efecte beneficiós en la millora de la digestió».

 

Sobre la relació del suc de llimona amb la pèrdua de pes, Gachman assegura que en dues setmanes havia perdut solament mig quilo, però no sabia si era per aquesta beguda o per la motivació per portar una vida més sana: «Després de començar el dia amb un got d'aquesta beguda, em sentia més inclinada a seguir amb els entrenaments, menjar millor i deixar les begudes refrescants». En aquest sentit, l'experta Julia Ocón assegura que la llimona conté «una quantitat important de fibra dietètica, fonamentalment pectina, que pot ralentir el buidatge gàstric, afavorint la sensació de sacietat i evitant una ingesta excessiva d'altres aliments».

 

També es diu que les llimones són una gran font d'antioxidants, els encarregats a prevenir el dany cel·lular i protegir la pell dels radicals lliures, encarregats d'afavorir l'aparició d'arrugues i l'envelliment. Bevent aigua amb llimona, Dina explica sorpresa: «La veritat és que no esperava miracles, sabia que els antioxidants eren bons per a la pell, i que moltes cremes contenen vitamina C, però després de la primera setmana, vaig notar una gran millora, algunes taques s'havien aclarit i la pell era més brillant i tersa». La nutricionista afirma que la vitamina C de la llimona és indispensable en la producció de col·làgen, i per aquest motiu és necessari per a la reparació dels teixits, millorant així la cicatrització cutània. Però així i tot, no existeixen evidències científiques que demostrin que pugui afavorir l'eliminació de l'acne.

 

La vitamina C d'aquest cítric, pot ajudar a prevenir els refredats i reduir la inflamació del cos. La doctora que va realitzar el repte assegura: «No vaig emmalaltir durant les dues setmanes que va durar el meu experiment». Ocón explica que la vitamina C conté àcid cítric, málico, acètic i fòrmic, potenciadors de l'acció d'aquesta vitamina i posseïdors d'una acció antisèptica, per la qual cosa ajuda a combatre els bacteris i altres agents que amenacen a l'organisme. 

 

Sobre la possible prevenció del càncer, es coneix que els components no nutritius de la llimona posseeixen efectes antioxidants i poden arribar a inhibir l'activitat carcinogènica.  La doctora Dina Gachman, sobre la relació de l'aigua amb llimona amb els seus òrgans, argumenta: «No tinc manera de mesurar si el meu fetge ha millorat i s'ha desintoxicat, o si el meu sistema digestiu està millor, però tots els canvis que he tingut en el meu cos han estat positius».