Una exprofessora engega una campanya per salvar l'última cabina amb porta de Barcelona

Anna Farré ja ha aconseguit recollir gairebé 2.000 signatures

L'última cabina de Barcelona, situada al carrer del Lledoner | Timeout

Situada al carrer del Lledoner del barri d'Horta-Guinardó, la cabina 8595A de Telefónica, actualment Movistar, és l'última del model amb porta que queda a la ciutat de Barcelona. Davant el perill d'una possible desaparició, l'exprofessora Anna Farré ha engegat una campanya de signatures perquè aquest telèfon públic es preservi com a símbol urbà, segons explica El Periódico.

«L'any passat van dir que les cabines anaven a desaparèixer i llavors vaig veure a un diari que tan sols quedava una del model amb portes a tota la ciutat, perquè les altres no són cabines, encara que sí telèfons públics, però oberts», explica Farré, qui reivindica: «vaig veure que funcionava. Si ha sobreviscut és perquè està a un barri apartat. Per això és important que segueixi al seu lloc». Un amic la va animar a fer una recollida de signatures a través de Change.org, on ja porta gairebé 2.000 signatures.


Tot i la campanya, la por que l'última cabina amb porta desaparegui segueix sent present. A tot Espanya queden 18.000 telèfons públics, 500 dels quals a la ciutat de Barcelona, tot i que excepte la cabina del carrer del Lledoner, amb suport sense porta. Des de Movistar afirmen que «unes 12.000 perden diners, i d'aquestes la meitat no registra ni una trucada». Per això, Farré assegura: «un representant de Cabitel em va dir que estarien disposats a cedir la cabina a la ciutat per sempre. No pot desaparèixer. Una cabina va més enllà del barri, forma part d'una època».

Interior de la cabina | Timeout

 

De fet, són molts els veïns del barri que s'han sumat a la reivindicació de Farré per mantenir la cabina. «Visc aquí des de 1959 i crec que la van instal·lar l'any 1964, quan en aquest barri de Sant Genís no hi havia res, ni parades d'autobús», explica Gabriel Llamas. La farmacèutica Stella Calderón, que treballa just davant de la cabina, afirma: «funcionar, funciona. La gent entra per demanar-me canvi [...] a mi aquest interès em va molt bé. Acabo de reformar la farmàcia i així vindrà més gent».


De moment, el futur de la cabina és desconegut. Farré té moltes idees per si finalment aconsegueix que la cabina no desaparegui i s'ha de buscar una altra funció com «fer trucades i donar el recaptat a una ONG, muntar una exposició amb fotos i anècdotes de cabines, o passar pel·lícules famoses amb telèfons públics com a protagonistes».


Comentaris

envia el comentari