Una immobiliària barcelonina instal·la un servei de vigilància 24 hores per evitar okupacions

Contracten persones per vigilar els pisos fins que es tanca el contracte de compra o lloguer
Imatge d'un pis okupat a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

La immobiliària Calvet ha decidit establir un servei de vigilància presencial les 24 hores per evitar okupacions als pisos que té disponibles, ja que, segons expliquen a 'Crónica Global', prefereixen pagar el sou d'un vigilant, que veure «com els destrossen els immobles». La problemàtica de les okupacions il·legals de pisos particulars és cada cop més latent, tant a Barcelona com en altres ciutats catalanes, i per combatre-la, les immobiliàries o els propietaris han de recorrer a recursos com aquest.

Fins i tot, abaixen el preu del lloguer a les zones més vulnerables, com ara Sant Andreu, Nou Barris, Poble Sec, Sants i Ciutat Vella, per intentar llogar o vendre els pisos amb més rapidesa, i així evitar el risc. Des de l'empresa recorden, que tot i la concepció general de moltes persones, la majoria de propietaris de pisos de lloguer no són grans empresaris que especulen amb el mercat immobiliari, sinó que són persones humils, alguns d'ells pensionistes, que aprofiten el lloguer d'un segon domicili per complementar el sou o la pensió.

 

Els ajuntaments dels municipis més afectats demanen a la Generalitat i al Govern espanyol que regulin la situació, i que la legislació contempli i distingeixi clarament l'okupació per necessitat de l'okupació per negoci, ja que normalment són les últimes les que ataquen els immobles de petits propietaris.